Председник Русије Владимир Путин обратио се грађанима по ступању на председничку дужност и поручио да ће народ сам одлучивати о будућности земље. Захвалио је на поверењу које му је указано.

Захвалио је грађанима у свим регионима, као и онима на историјским територијама који су одбранили своје право да буду део Русије и свима који се боре за Русију, за поверење које су му указали и подршку.

„У овим свечаним и одговорним тренуцима ступања на дужност председника, желим да искрено захвалим грађанима Русије у свим регионима наше земље, становницима наших историјских земаља који су бранили право да буду са Отаџбином, желим да се поклоним нашим херојима, учесницима специјалне војне операције и свима који се боре за отаџбину. Још једном хвала на указаном поверењу и подршци“, рекао је он, преноси Спутњик.

“Обраћам се сваком грађанину Русије. Само што сам изговорио заклетву, а ту је суштина председничке функције – служити народу и штитити Русију, то је част, обавеза и свети дуг“, рекао је он и поручио грађанима да ће о судбини земље одлучивати сами.

Како је истакао, уверен је да ће земља на достојанствен начин преживети тежак период и постати још јача.

„Уверавам вас да ће и убудуће интереси, безбедност народа Русије за мене бити изнад свега“, рекао је Путин и додао да се велики циљеви могу остварити само заједно са народом.

Он је додао да је неопходно осигурати да се настави развој земље у наредним деценијама, одгајити и васпитати млада покољења који ће јачати моћ Русије.

„Морамо да осигурамо да се поуздано настави развој земље у деценијама које следе, да одгајимо и васпитамо млада покољења која ће јачати моћ Русије, развијати нашу државност у чијој основи је међунационална слога, очување традиција свих народа који живе у Русији“, истакао је председник.

Како је рекао, Русија не одбија дијалог са Западом.

„Ми не одбијамо дијалог са западним државама. Избор је њихов: да ли и даље намеравају да коче развој Русије, да наставе политику агресије, притисак на нашу земљу који не престаје годинама или ће тражити пут ка сарадњи и миру“, нагласио је Путин.

Русија је, према његовим речима, спремна да јача добре односе са већином света.

„Били смо,, а и сада смо отворени за јачање добрих односа са свим земљама које у Русији виде поузданог и поштеног партнера. И то је заиста већина у свету“, навео је он.

Путин је завршио говор речима да је уверен у победу Русије.

„Ми смо јединствен и велики народ. И заједно ћемо савладати све препреке, остварити све што смо замислили. Заједно ћемо победити“, закључио је Путин.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име