У радној јединици Соколац /Романија/ све по старом. Велики број пањева без чекића и још већи број оних који су затрпани гранама и ломовима свједоче о размјерама криминала у Шумском газдинству „Романија“.

И тај криминал више није могуће прикрити, а у прилог томе говори чињеница да се минулих дана чини све како би се у овом јавном предузећу пронашло „жртвено јагње“ и одговорност за катаклизмично стање скинула са најодговорнијег, а то је несумњиво НЕИЗБАЖДАРЕНИ ДИРЕКТОР.

СВЕ ЧЕШЋИ ФИЗИЧКИ СУКОБИ

У последње вријеме због нерашчишћених рачуна чак долази и до ФИЗИЧКИХ СУКОБА између извођача и подизвођача радова са једне и шумара са друге стране.

Вечерас вам доносимо стање из одјела 13, 16 и 17 у којима је лугар М.Н. Према нашим сазнањима у одјелу број 19 није било дознаке пуне три године, али то није спријечило да се уради раскрес за далековод Сајице – Бујеч.

Према свим досадашњим показатељима у и око шумског газдинства већ неколико година дјелује организована криминална група која је починила низ кривичних дјела као што су злоупотреба службеног положаја или овлашћења из члана 315. КЗ РС, несавјестан рад у служби из члана 362. КЗ РС, Прикривање из члана 246 КЗ РС, Непријављивање кривичног дјела из члана 287. КЗ РС, Спречавање доказивања из члана 336. КЗ РС, Утаја пореза и доприноса из члана 287. КЗ РС, Крађа из члана 224. став 3. и 4. КЗ РС, Повреда обавезе вођења трговачких и пословних књига и састављање финансијских извјештаја и њихово фалсификовање и уништење из члана 262. став 1. КЗ РС и фалсификовање знакова за обиљежавање робе, мјере и тегова из члана 357. став 1. КЗ РС.

Овим путем упућујемо позив ЈПШ „Шуме Републике Српске“ и Министарству пољоприврде шумарства и водопривреде Републике Српске да УСПОСТАВЕ КОНТРОЛУ и спријече даљу нелегалну сјечу шумско-дрвних сортимената која ће имати несагледиве последице.

Портал „Соколац-срце Романије“ наставиће и даље са раскринкавањем соколачког шумског картела који преко 2 деценије, а нарочито у последње 4 године хара шумама Романије!

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име