Ситуација за украјинске снаге у Харковској области је крајње тешка, оценио је председник Украјине Владимир Зеленски у синоћној објави на Телеграму, наводећи да је ситуација посебно комплексна у Волчанску.

„Настављају се одбрамбене акције, жестоке борбе на највећем делу наше пограничне територије. Конкретно, на периферији града Волчанск ситуација је изузетно тешка“, прокоментарисао је Зеленски.

Осим тога, ситуација је, како је навео, тешка и на Покровском, Лиманском, Краматорском, Купјанском и Времевском правцу.

Тактички успех руске војске признао је и украјински Генералштаб. У последњем извештају наводи се да је „оперативна ситуација тешка и да се динамичном мења“, као и да се воде битке за град Волчанск.

Лошу ситуацију за Оружане снаге Украјине потврдио је и главнокомандујући украјинским снагама Александар Сирски. Он је признао да руске снаге активно нападају у неколико праваца и додао да се ситуација посебно заоштрила у Харковској области.

Управо у том региону, руске снаге су за последњих неколико дана ослободиле чак девет насеља, саопштило је претходно Министарство одбране Русије.

„Ситуација на фронту је и даље напета. Противник активно напада наше јединице у неколико праваца са циљем да напредује у дубину територије“, поручио је јуче Сирски.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име