Председник Александар Вучић примио је писмо захвалности председника Кине Си Ђинпинга на топлом и пијатељском пријему током посете Србији у коме се истиче да су две земље прогласиле изградњу заједнице са заједничком будућношћу у новој ери, чиме су билатерални односи подигнути на нову историјску висину што ће, како је поручио, „убризгавати нови снажан подстицај вечном пријатељству, узајамном подржавању и блиској сарадњи Кине и Србије”.

„Под нашим заједничким руководством, кинеско-српско свеобухватно стратешко партнерство свестрано напредује на нови ниво. Наше две земље узајамно чврсто подржавају виталне интересе и значајне бриге, бележе међусобно политичко поверење, солидно унапређење практичне сарадње, као и челично пријатељство које са временом постаје све чвршће, доносећи опипљиве користи народима две земље, дајући снажан импулс сопственој модернизацији и националном подмлађивању”, наводи се у писму Си Динпинга, а саопштила је прес служба председника Србије.

Си наводи да су током посете дубоко разменили мишљења о билатералним односима и међународним и регионалним питањима од заједничког интереса, као и да су постигли низ важних консензуса.

„Наше две земље су заједно прогласиле изградњу заједнице Кине и Србије са заједничком будућношћу у новој ери, чиме су наши билатерални односи подигнути на нову историјску висину, што ће убризгавати нови снажан подстицај вечном пријатељству, узајамном подржавању и блиској сарадњи Кине и Србије”, истакао је председник Си.

Си је указао и да је Вучић показао чврсту посвећеност самосталности и самооснаживању Србије, као и далековидост што се доследно залаже за развој кинеско-српских пријатељских односа.

„Ја то високо ценим и спреман сам да са Вама наставим да одржавам стратешке комуникације и редовне контакте”, наводи се у писму.

Он истиче да под новом ситуацијом, кинеско-српски односи већ стоје на новој и вишој историјској полазној тачки и суочавају се са важним стратешким приликама и широким развојним перспективама.

„Придајем велики значај развоју кинеско-српских односа, те сам спреман да заједно са Вама улажем напоре да унапређујемо изградњу заједнице Кине и Србије са заједничком будућношћу у новој ери са непрекидним новим резултатима, доприносимо више благостању народима две земље, дајући нови и већи допринос светском миру и напретку, као и изградњи заједнице са заједничком будућношћу за човечанство”, поручио је Си.

„Поводом успешног завршетка државне посете Републици Србији, желим у име свих чланова кинеске делегације, као и у моје и име моје супруге, да изразим искрену захвалност Вама и Вашој супрузи госпођи Тамари Вучић, као и влади и народу Србије на топлом и пријатељском пријему, као и пажљивом и промишљеном аранжману”, наводи се у писму.

„Желим великој Србији просперитет, а народу срећу и благостање. Желим Вама и Вашој супрузи добро здравље и све најбоље!”, истиче се у писму захвалности председника НР Кине Си Ђинпинга, преноси Танјуг.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име