Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија

Игор Радојичић, предсједник покрета „Својим путем Игор Радојичић“, рекао је да су локални избори степеница до наредних општих избора, када ће бити кључни фактор на политичкој сцени Републике Српске.

Додао је да желе да буду алтернатива двије владајуће политичке групације, СНСД-у и СДС и ПДП за које је рекао да су владајуће странке у два највећа града у РС.

Радојичић је нагласио да постоји велика могућност да покрет који он води има кандидата за градоначелника Бањалуке, али да ће о томе говорити у наредном периоду када буду представљали своје кандидате.

Рекао је да сва истраживања показују да и даље има велику препознатљивост у јавности.

– Више него угодно сам изненађен степеном подршке која нам се пружа и мени персонално, дакле неко ко је више од три године одсутан, нисам дао ниједне изјаве, нисам имао никакве организације политичке инфраструктуре, а истраживања показују да се ја лично и покрет налазимо раме уз раме или знатно смо бољи од многих других који данас искачу из паṣ̌тете – казао је Радојичић.

Представио је два подпредсједника, Милана Грубора и Раденка Бановића, и додао да је покрет отворен за све који не желе постојећи политички ријалити, већ конкретна рјешења.

– Сматрамо да простоји велики простор за алтернативу, да се нуде конкретни пројекти јер је политичка сцена склизнула популизам и површност, а такве су нажалост власти на већини нивоа – рекао је Радојичић, преносе Независне новине.

Додао је да су у припреми активности за наредне локалне изборе, да праве локалне организације и да се припремају да се представе грађанима.

Рекао је да на изборе излазе по постојећем Изборном закону, све док не буде донесен закон Републике Српске.

– Сада је 12.30 и на снази је овај закон какав јесте – рекао је он.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име