До америчких председничких избора је остало мање од шест месеци, а Бајденови послови лоше стоје. То потврђују и истраживања јавног мњења али и сами чланови странке актуелног председника који покушавају да се дистанцирају од њега.

С друге стране сви покушаји да се Трамп затвори и заустави падају у воду пред нашим очима, а он самоуверено добија поене, оцењује „Вашингтон тајмс”.

Судећи по истраживањима јавног мњења ствари се погоршавају за Бајдена. Чланови странке актуелног председника то веома добро разумеју и покушавају да се дистанцирају од Бајдена.

Демократе су у сукобу администрацијом Беле куће по бројним кључним питањима, укључујући безбедност граница, извоз ЛНГ-а, израелски сукоб и царине на кинеску робу.

До избора је остало мање од шест месеци, а амерички медији већ признају да је мало вероватно да ће се ситуација за Бајдена поправити. Трамп самоуверено осваја бодове у свинг државама. На његовој страни су Аризона, Џорџија, Мичиген, Северна Каролина, Висконсин, Пенсилванија и Невада.

Можда демократе полажу наде у нову изборну тактику. Изборни дан се сада протегао на недељу дана, а Трамп се суочава са суђенима. Међутим, пропадају сви покушаји да се Трамп затвори, а да му се не дозволи учешће на изборима.

Шта преостаје демократама у таквој ситуацији?

Ево како је један демократски сенатор, који је желео да остане анониман, коментарисао питања о Бајденовом паду рејтинга:

„Ако одете и окупите фокус групу, онда ће све фокус групе рећи: „Да, он има 200 година. А најгоре је што бирачи који немају везе са овим, или људи који се још нису одлучили, погледају ово и кажу: „Мора да се шалите. Морамо ли да бирамо између ових.” И оптужују нас да то не схватамо озбиљно.“

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име