Предсједник СДС-а Милан Миличевић оцијенио је да гласање о резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН показује да већина планете ипак мисли својом главом и схвата да њено усвајање отвара нове јазове у БиХ и региону, али потенцијално и у цијелом свијету.

– Чињеница је да је тас на страни оних који су били уздржани или против, те да је међу тим државама и добар број исламских земаља, јасно говори да је аргументација предсједника Србије Александра Вучића побиједила аргументацију великих сила попут Њемачке, САД, Велике Британије итд –навео је Миличевић у писаној изјави.

Он је истакао да је слободни дио планете одлично разумио да је ријеч о политичким играма и геополитичким интересима, у којима је само употребљена Сребреница.

Миличевић је изразио захвалност Вучићу на залагању и борби да српски народ не буде сатанизован, али и храбрости да пред цијелим свијетом каже да они који су над српским народом у два свјетска рата починили геноцид немају право да нам држе лекције о моралу.

– Нисам чуо да су креатори резолуције одговорили ни на једно његово питање, а имао их је више. Нису имали шта одговорити јер је јасно да је ријеч о политичкој инструментализацији једног трагичног догађаја. Ипак, трачак оптимизма улијева чињеница да је ипак већина свијета схватила те игре великих сила и имала одважности да им каже – не, упркос снажним притисцима – сматра Миличевић.

Он је изразио жаљење што политичари у Сарајеву „дозвољавају да нам други овдје уносе смутње и продубљују јазове“.

– Ова земља може ићи напријед само ако схватимо да смо једни другим најближи и најважнији, и да не можемо градити будућност на политици сталног продубљавања сукоба. Нема народа у БиХ који није страдао, и прошли вијек је пун страшних рана за сваки народ. Ми морамо бити паметни и не дозволити да нам се више икада тако нешто понови због туђих интереса“ -поручио је Миличевић.

Резулоција ће, додаје, оставити дубоке јазове и закочити БиХ, а свако ликовање бошњачких политичара само ће отежати ситуацију.

– Мада мислим да нико нема разлога за ликовање јер већи број држава свијета није подржао ову резолуцију – оцијенио је Миличевић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име