Фото: Уступљена фотографија

Након краћег затишја портал „Соколац-срце Романије“ у посједу је нових фотографија које свједоче о размјерама незапамћеног криминала у Шумском газдинству „Романија“.

Вечерас вам представљамо стање из Радне јединице Соколац /Романија/ и то из одјела 93, 93/1, 93/2, 94, 95, 97 и 98.

Фото: Уступљена фотографија

Како се може уочити, на појединим пањевима налази се чекић ШК, док на већини њих не постоји ништа, што показује да су у овој радној јединици причињене огромне штете. Подсјећамо, поред чекића на пању је потребно да се налази ЈАСНО ВИДЉИВ БРОЈ који мора бити уредно заведен у Књигу пањева шумске штете, што КОНТРОЛА МОРА ПРОВЈЕРИТИ ДА ЛИ ЈЕ ЕВИДЕНТИРАН.

Фото: Уступљена фотографија

Према нашим сазнањима и свим досадашњим показатељима у и око шумског газдинства већ неколико година дјелује организована криминална група која је починила низ кривичних дјела као што су злоупотреба службеног положаја или овлашћења из члана 315. КЗ РС, несавјестан рад у служби из члана 362. КЗ РС, Прикривање из члана 246 КЗ РС, Непријављивање кривичног дјела из члана 287. КЗ РС, Спречавање доказивања из члана 336. КЗ РС, Утаја пореза и доприноса из члана 287. КЗ РС, Крађа из члана 224. став 3. и 4. КЗ РС, Повреда обавезе вођења трговачких и пословних књига и састављање финансијских извјештаја и њихово фалсификовање и уништење из члана 262. став 1. КЗ РС и фалсификовање знакова за обиљежавање робе, мјере и тегова из члана 357. став 1. КЗ РС.

НЕОБОРИВИ ДОКАЗИ

Само за неколико мјесеци портал „Соколац-срце Романије“ прикупио је преко 2.000 фотографија и на десетине исказа честитих и одговорних људи. Све су то необориви докази да се у овом јавном предузећу одвијала и одвија највећа крађа у историји општине Соколац за коју још увијек нико није КРИВИЧНО одговарао.

Како год, наставићемо и даље са алармирањем јавности и надлежних институција како би се коначно раскринкао соколачки шумски картел који преко двије деценије, а нарочито у последње четири године хара шумама Романије!

Земљу нисмо наслиједили од предака, већ смо је посудили од своје дјеце!

3 КОМЕНТАРА

  1. Sta se ceka vise?Postoji li ijedna drzavna institucija koja ce ovo zaustaviti?Za par godina Basevic i kompanija postali su milioneri i svi se pravi ludi.svaka cast na hrabrosti kad sve ovo smijete objaviti

  2. Krenite od granice sa Olovskim sumarstvom,krnja jela,karetici imamovici ,gdje sumar Kapovic Mile,odjel 210 i redom svi odjeli koji granice sa federalnim sumarstvom.

  3. Krnja jela,karetici imamovici i sva granica sa Olovskim sumarstvom,gdje sumar Kapovic Mile,odjel 210 na samoj granici Sa federalnim sumarstvom,i svi redom tako po broju.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име