Председник Србије и члан СНС Александар Вучић изјавио је данас на предизборног скуп коалиције странака окупљених око СНС на изборној листи „Београд сутра”, да је споља убачено више новца него икад да се сруши власт и поручио да је зато важно да се изађе на изборе и да нико не помисли да су избори завршени док не прође изборни дан.

„Ја не знам ко ће на изборима да победи док изборни дан не прође. Али знам једну ствар, знам колико је важно да на изборе изађете. Знам колико је важно да не помислите да су избори завршени пре избора – нису. Свим триковима су се служили. Више су им новца споља дали него било када у прошлости. Само хоћу да то имате у виду. И сваки податак знамо и имамо”, рекао је Вучић у Хали спортова „Ранко Жеравица” на Новом Београду.

Нагласио је да је много новца уложено да би ова земља била срушена.

„А наше је да им кажемо – не дамо, немамо резервну отаџбину и нећемо је дати онима којима та земља ништа не значи”, поручио је Вучић.

Рекао је да су на скупу и двојица људи у црнини, који су изгубили своју децу у ужасним догађајима у Дубони и Орашју пре више од годину дана – Миша Тодоровић који је изгубио сина Далибора, као и Саша Панић коме су убијени син и ћерка Милан и Кристина.

„Надам се да ће Саша имати деце у будућности. Њиховим породицама, супругама желим све најбоље, да издрже све”, рекао је Вучић.

Истакао је да су они, иако су изгубили своју децу, желели да буду на скупу због своје државе коју неће да изгубе и коју никоме неће да дају.

„Мало пре смо видели кроз шта смо све прошли од тог страшног маја прошле године и Рибникара, Дубоне и Орашија, свих искушења, до наметања резолуције, до покушаја учлањења Косова у Савет Европе, до безброј мука и проблема. И много пута је било тешко грађанима Србије и држави Србији, али смо увек успели да се подигнемо као феникс из пепела и успели да покажемо да није важно колико пута неко може да падне, јер није проблем ако паднете, већ је важно да се сваки пут подигнемо, да сваки пут устанемо и наставимо да се боримо”, нагласио је Вучић.

Додао је да је лако рећи да не ваља нови мост, пут или пруга, али да нису никада рекли шта је тачно то што ти критикују некада урадили када су били на власти.

„Пре само 12 година имали смо 550.000 људи мање запослено него данас. Па имали већег и важнијег, значајнијег податка од тог. Па то сте успели људи, променили сте нашу земљу. Променили сте мудрим одлукама, некада тешким, али сте веровали у озбиљност и одговорност. Веровали сте да ћемо моћи скупљајући нашу економску снагу, правећи нашу земљу снажнијом, бољом, јачом, да ћемо моћи да се супротставимо онима који би да нам уруше земљу, да нам сруше наше националне и државне интересе. И то смо на крају крајева успели. Успели смо да покажемо зубе онима који су хтели да нам сруше земљу, да нам укаљају образ. А наш образ све можете да узмете, образ Србији не можете да узмете”, поручио је Вучић.

Застава из Уједињених нација постаје симбол слободе

Он је током говора изразио захвалност свима који су му пружили подршку и свакодневно помагали док се у Њујорку борио за Србију.

„Приметили сте једну ствар, коју су ми замерили сви и у региону и у свету. Засметала им је наша српска тробојка, наша српска застава”, рекао је Вучић.

Председник Србије је тада раширио и присутнима показао српску заставу којом се огрнуо током седнице Генералне скупштине УН на којој је усвојена резолуција о Сребреници.

„Ничију заставу не мрзимо, али своју волимо највише на свету. Ова наша тробојка је данас симбол отпора, симбол слободе, симбол правде и симбол победе. Нико ову заставу не може и никада неће победити”, поручио је Вучић.

Он је рекао и да је рођен у Београду од оца Србина и мајке Српкиње, али да је поносан на сваког грађанина који се бори за своју земљу и који тешким и напорним радом доприноси напретку Србије, свеједно да ли је Мађар, Бошњак, Ром, Словак, Чех, Хрват или Србин.

Лако је критиковати

Додао је да је поносан на све оно што је урађено и изграђено широм Србије.

„У овом тренутку у Новом Саду се граде три нова моста. Нећете веровати да су нас ти који би да нас победе, спречавали да градимо мостове у Новом Саду. Они који би да нас победе у Београду, до јуче су били против Београда на води против нове железничке станице, против Прокопа, против метроа”, рекао је Вучић.

Додао је да је Србији потребно да настави да напредује како би до 2027. године просечна плата била 1400 евра, а просечна пензије 650 евра.

„Ови избори су стратешки важни. Ови избори су исказивање ваше воље. Хоћете ли да радимо? Хоћете ли своју и нашу земљу и даље да унапређујемо? Хоћете ли да доводимо инвеститоре или не”, упитао је Вучић.

Он је додао да представници опозиције, који данас критикују рад владе и СНС-а, нису отварали фабрике када су били на власти већ су их, како је рекао, катанчили.

„Ми ћемо да наставимо да будемо најбољи у привлачењу страних и домаћих директних инвестиција. Да нам земља напредује, да нам земља расте”, рекао је Вучић.

Ми нисмо геноцидан народ

Он је позвао да након избора не буде тријумфализма, нити великог славља, већ да се покаже већа брига за људе.

„Почните да разговарате са људима и када не можете да им решите проблеме. Дајте им мало разговора. Покажите поштовање према овом народу, према обичним, поштеним људима који су вас довели на власт. Покажите да хоћете да разговарате са њима, да хоћете да их чујете. Е, то тражим од вас”, рекао је Вучић.

Он је захвалио присутнима у хали и представницима коалиције и пожелео да на изборима 2. јуна остваре убедљиву победу.

Већина људи на скупу носила је беле мајице са српском заставом и натписом – „Ми нисмо геноцидан народ”, као и страначки функционери и чланови владе, преноси Танјуг.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име