Портал „Соколац-срце Романије“ наставља представљање Сабраних дјела соколачког шумског картела која најбоље илуструју степен криминала и корупције који влада јавним предузећем Шумско газдинство „Романија“.

Мјесец мај закључујемо са радном јединицом Соколац /Романија/ и то из мјеста Лисина – одјели 10, 12, 14, 15 и 17. На овом подручју на стотине пањева је без чекића и исти су посипани киселином како се не би могла утврдити старос тј. вријеме када је бесправна сјеча почињена. Како фотографије и очевидци свједоче још неколико стотина пањева затрпано је грањем и кршом.

Правила налажу да се лугарски реони прегледају два пута годишње (редован преглед), а по потреби врше се ванредни прегледи. Такође, обавезан је преглед лугарског реона услед примопредаје између два лугара уз обавезно сачињавање записника о прегледима који су уредно протоколисани. Како наводи наш извор, да ли је то тако, утврдиће струка!

Да се у и око Шумског газдинства „Романија“ већ дужи временски период одвијају незапамћене размјере криминала, указује и страх руководства газдинства од случајних пролазника у критичном подручју:

„Не смију људи да оду у шуму да прошетају, да беру гљиве, љековито биље, рекреација, било шта као да је приватно власништво Страхиње Башевића и осталих шумокрадица, одмах оптуже човјека да слика пањеве. Молимо Вас **** ослободите народ од ове тираније коју проводе над народом“!

Подсјећамо преко 2.000 фотографија и на десетине исказа честитих и одговорних људи предочили смо скоро свим релевантним државним и републичким институцијама од којих се очекује адекватна истрага и санкционисање одговорних.

Земљу нисмо наслиједили од предака, већ смо је посудили од своје дјеце!

*** Публиковани текстови и сазнања не представљају ставове и мишљења редакције портала „Соколац-срце Романије“.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име