Припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске учествују у оперативној акцији „Ролекс“ која се односи на сузбијање трговине дрогом, а у којој је на ширем подручју БиХ ухапшено десет лица.

На основу наредбе Суда БиХ, у току су претреси стамбених и пословних објеката, те превозних средстава на 24 локације на подручју Бањалуке, Фоче, Билеће, Лакташа, Дрвара и Кантона Сарајево, саопштено је из МУП-а Српске.

Ријеч је о акцији која се спроводи на основу размјене оперативних информација са Европолом с циљем процесуирања већег броја лица која су од краја 2019. до почетка 2021. године, дјелујући као организована криминална група, неовлаштено прометовала дрогу на територији БиХ, Црне Горе и других земаља западног Балкана.

Над ухапшенима је у току криминалистичка обрада.

Акцију „Ролекс“ спроводи Управа МУП-а Српске за организовани и тешки криминалитет уз подршку Жандармерије, Специјалне антитерористичке јединице, те полицијских управа Бањалука, Требиње и Фоча.

Акција се спроводи у сарадњи са Агенцијом за истраге и заштиту БиХ и МУП-ом Ливањског кантона, а све мјере и радње се предузимају под надзором Тужилаштва БиХ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име