Помоћ за социјално угрожене 25.000 до 30.000 КМ

Поводом новогодишњих и божићних празника, те Дана Републике Српске, општина Соколац је у протеклих мјесец дана обезбиједила више видова помоћи социјално угроженим, вишечланим породицама и дјеци са посебним потребама укупне виједности 25.000 до 30.000 КМ, рекао је новинарима начелник општине Милован Бјелица.

Начелник Бјелица је јуче и данас подијело укупно 30 божићних заоблица, за породице које нису у могућности да обезбиједе све потребе за традиционално прослављање најрадоснијег хришћанског празника.

„Подијели смо уз помоћ наших спонзора око 50 пакета намирница, вриједности од 40 – 160 КМ, а поводом Нове године уручили укупно 350 поклон-пакетића дјеци у Установи за предшколско васпитање, дјеци са посебним потребама и малишанима по мјесним заједницама“, рекао је начелник општине Соколац.

Он је нагласио да је општина Соколац за материјално угрожене породице у сусрет новогодишњим и божићним празницима и Дану Републике Српске омогућила и новчану помоћ, а у протеклих мјесец дана и 100 пакета огревног дрвета.

Кроз више видова помоћи успјели смо да 400 до 500 породица слабог материјалног стања на подручју наше општине обасја мала свјетлост доборчинства и празничне топлоте поводом Нове године, Божића и Дана Републике. Укупна вриједност ове помоћи додијељене у протеклих мјесец дана је од 25.000 до 30.000 КМ“, цијени начелник Бјелица.

За Дејана Михајловића /30/ и његову супругу Весну Перић божићна заоблица, пакет намирница и новогодишњи пакетићи за дјецу Његоша, Бојана, Александра и Бојану, значе много и прави је разлог да су се обрадовали данашњој посјети начелника општине и његових сарадника у свом дому.

„Помоћ нам значи пуно, јер у нашој породици са чеворо дјеце ради само муж. Захваљујући локалној управи недавно смо добили стан у једном од објеката бившег алтернативног смјештаја у насељу Брезјак, чиме смо ријешили животно питање“, каже домаћица Весна.

У сарадњи са црквеном општином Соколац локална управа ће обезбиједити и свечани ручак за Божић за свих 50 корисника Прихватног центра на Мајданима код Сокоца.