Поводом новогодишњих и божићних празника, те Дана Републике Српске, општина Соколац је у протеклих мјесец дана обезбиједила више видова помоћи социјално угроженим, вишечланим породицама и дјеци са посебним потребама укупне виједности 25.000 до 30.000 КМ, рекао је новинарима начелник општине Милован Бјелица.

Начелник Бјелица је јуче и данас подијело укупно 30 божићних заоблица, за породице које нису у могућности да обезбиједе све потребе за традиционално прослављање најрадоснијег хришћанског празника.

„Подијели смо уз помоћ наших спонзора око 50 пакета намирница, вриједности од 40 – 160 КМ, а поводом Нове године уручили укупно 350 поклон-пакетића дјеци у Установи за предшколско васпитање, дјеци са посебним потребама и малишанима по мјесним заједницама“, рекао је начелник општине Соколац.

Он је нагласио да је општина Соколац за материјално угрожене породице у сусрет новогодишњим и божићним празницима и Дану Републике Српске омогућила и новчану помоћ, а у протеклих мјесец дана и 100 пакета огревног дрвета.

Кроз више видова помоћи успјели смо да 400 до 500 породица слабог материјалног стања на подручју наше општине обасја мала свјетлост доборчинства и празничне топлоте поводом Нове године, Божића и Дана Републике. Укупна вриједност ове помоћи додијељене у протеклих мјесец дана је од 25.000 до 30.000 КМ“, цијени начелник Бјелица.

За Дејана Михајловића /30/ и његову супругу Весну Перић божићна заоблица, пакет намирница и новогодишњи пакетићи за дјецу Његоша, Бојана, Александра и Бојану, значе много и прави је разлог да су се обрадовали данашњој посјети начелника општине и његових сарадника у свом дому.

„Помоћ нам значи пуно, јер у нашој породици са чеворо дјеце ради само муж. Захваљујући локалној управи недавно смо добили стан у једном од објеката бившег алтернативног смјештаја у насељу Брезјак, чиме смо ријешили животно питање“, каже домаћица Весна.

У сарадњи са црквеном општином Соколац локална управа ће обезбиједити и свечани ручак за Божић за свих 50 корисника Прихватног центра на Мајданима код Сокоца.

2 КОМЕНТАРА

  1. Sve pohvale za human gest,jos da ste podjelili plate radnicima bilo bi ekstra,jedino ove slike sa krvavim prasicima nisu bas prikladne.

  2. Kako zaboraviste radnike pobogu ste milom oni gore u opštini izgidoše radeći za bolje sutra sviju nas .još ig ove godine poćero maler svi praznici za vikend jani oni.