У оквиру USAID-овог пројекта ПРО-Будућност (Повјерење, Разумијевање, Одговорнорност за Будућност) који имплементира CRS (Catholic Relief Services), у сарадњи са Фондацијом Мозаик, Kаритасом Бискупске конференције Босне и Херцеговине, Форумом грађана Тузле и Хелсиншким парламентом грађана Бања Лука, Удружење младих „Мобилијар“ Соколац организовало је јуче едукацију „Пословне вјештине“.

edukacijamobilijar19102016

Тема едукације је „Писање пројектног приједлога“ из области неформалног образовања и представља први корак ка реализацији главног циља – доприносу помирења, разбијању предрасуда и промоцији различитости кроз покретање заједничких пословних иницијатива.

Главни циљ едукације јесте допринос унапређењу знања и стицању пословних вјештина из области писања пројеката код двадесет корисника старости од 18 до 30 година са евиденције Бироа за запошљавање на подручју општина Соколац, Ново Сарајево и Трново.

Радионицу је водила Ирма Ефендић, предједница Удружења „Мотиватор“, која нам је пренијела  утиске након радионице.

– Учесници су били мотивисани, сами су креирали своје приједлоге пројеката и према мојој процјени одлично усвојили знање које смо размијенили данас. Битно је истаћи да су млади били циљана група, и њима је важно да усвоје ту вјештину, јер је пројектни менаџмент будућност пословања. Такође је важно да млади имају капацитет да у својим локалним заједницама направе пројектни приједлог, а значиће им и у даљем школовању на студијама – рекла је Ефендићева.

Она је новинарима говорила и о Удружењу „Мотиватор“ из Сарајева.

– Наше Удружење већ дуже вријеме сарађује са бројним невладиним организацијама, а једна од њих је управо „Мобилијар“ из Сокоца. Радили смо до сада на разним пројектима са младима и женама и сви су били  успјешни. У наредном периоду настојаћемо да се усмјеримо на екологију – додала је Ефендићева.

edukacijamobilijar19102016_2

Тијана Мијатовић, координатор пројекта изразила је задовољство по завршетку радионице.

– Задовољна сам како је све протекло. Битно је да смо мотивисали учеснике и да је остварена интеракција између нас и њих. На пројекту смо радили непуна два мјесеца, а идеја је потекла из разлога што је ова врста пословања данас врло популарна и оно што су научили учесници радионице значиће им у будућности – казала је Мијатовићева.

У наредном периоду Удружења ће наставити са оваквим активностима како би, без обзира на вјерску припадност, допринијели помирењу и разбијању предрасуда код младих.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име