Пројекат Солидарне групе “Мапирање дјеце под ризиком” који је финансирала међународна организација World Vision завршен је средином октобра.

solidarnagrupasokolac28102016

Седам анкетара, који су обучени од стране стручних лица испред ЈУ Центра за социјални рад у сарадњи са предсједницима мјесних заједница обишли су 12 мјесних заједница Општине Соколац. Циљ мапирања је био да се дође до што више породица са дјецом и на тај начин испитаја које су то најприоритетније потребе дјеце у Сокоцу. Анкетирано је 344 домаћинства и 651 дијете.

Нажалост, овим истраживањем идентификован је велики број дјеце која немају основне услове за живот, станују у баракама, камповима, без купатила, у нехигијенским условима, често без хране, гардеробе, на рубу егзистенције и неопходна им је помоћ одмах. То су оне породице које не могу чекати  било какве процедуре.

Једна од таквих породица је и породица Томовић која има троје дјеце од тога и бебу од три мјесеца. Телевизија БН направила је прилог о њима и велики број људи се јавио чланицама Солидарне групе ради информације како и на који начин помоћи. Због тога покрећемо акцију хуманитарне помоћи за завршетак изградње куће овој породици. Сви заинтересовани грађани могу уплатити средства на жиро рачун:

Удружење за помоћ лицима са посебним потребама “Подршка” Соколац

Жиро рачуна у КМ број: 5520450002643824 HYPO ALPE-ADRIA-BANK АД Бања Лука са назнаком за породицу Томовић

Жиро рачуна у ЕУР број: 5520203340431442 HYPO ALPE-ADRIA-BANK АД Бања Лука са назнаком за породицу Томовић /Инструкције за плаћање на e-mail jovanavujicic87@yahoo.com и bsnjezana@hotmail.com/

Акција ће трајати 15 дана, до 12. новембра 2016. године како и налаже хитност ситуације због предстоће зиме.

Желимо нагласити да ће сви грађани путем медија бити редовно обавјештавани о томе колико је средстава уплаћено, као и о начину трошења ових средстава која ће искључиво бити намјенска. Донације могу бити и у грађевинском материјалу и било каквом виду донација које ће омогућити да ова дјеца дочекају зиму у топлом и стамбено прихватљивом објекту!

Свако од нас има неке контакте, потенцијалне привреднике, фирме који би могли учествовати новчано или материјално, а вјерујем да ће свако од нас лично хтјети дати скроман допринос.

Овај случај није усамљен, тако да су следећи планирани кораци отварање Фонда солидарности како би сви заједно помогли рјешавању оваквих и сличних проблема и потреба дјеце у нашој заједници.

СОЛИДАРНА ГРУПА „СОКОЛАЦ“

Више информација на бојеве телефона:
Сњежана Башевић 066/709-474
Мирјана Кезуновић 066/071-198
Јована Вујичић 066/211-565

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име