У  Установи за предшколско васпитање и образовање настављају са активностима везаним за обиљежавање крсне славе – Светог Николе. Један дио програмских садржаја  већ реализован  у сарадњи са Црквеном општином Соколац и  Установом за културу „Перо Косорић“.

slavaobdaniste21122016

Одржане су радионице са  родитељима и малишанима у којима су учествовале све четири васпитно-образовне групе. Свештеници су  причестили  предшколце, а малишани су присуствовали свечаности отварања Града Светог Николе у порти „Романијске Лазарице“ и учествовали у  програму. Свети Никола је  крсно име бројних родова на Романији, па су у Установи за предшколско васпитање и образовање данас обиљежили своју крсну славу.

slavaobdaniste21122016_2

Своје другаре – предшколце, госте и васпитаче пригодним рецитацијама поздравили су Миа Чобовић и Миљан Дубочанин.

Након ломљења славског колача, кратко је бесједио протојереј ставрофор Златко Богдановић.

slavaobdaniste21122016_3

– Дјечице, васпитачи и остали запослени, желим да вам честитам  крсну славу – Светог оца Николу, кога свечано прослављамо. Прије неколико дана прославили смо Дјетињце, дан вас најмлађих. У том дану су вас родитељи, деке, баке и  остали старији сродници  везивали како би се симболички  још чвршће  и ближе везали  за своје  миле и драге.  Данас, овдје, прослављамо општу крсну славу све дјеце овога свијета, тако и српске дјеце. Чврсто вјерујем да је пред Богом и Светим Николом, од свих ових слава  у част великог светитеља и чудотворца и славу Божију, ова слава најдража и најближа Богу, јер сте је ви својим безазленим и чистим срцима, срцима  пуних љубави и разумијевања, припремили – рекао је прота Богдановић.

slavaobdaniste21122016_4

Славске свечаности настављају се сутра. У просторијама  Духовног центра  „Романијске Лазарице“, у 18 часова, одржаће се традиционална Никољданска приредба, што ће бити круна свега оног што се дешавало поводом овогодишњег обиљежавања великог празника. Посјетиоци ће имати прилику да уживају у оном што су малишани припремили – игри, рецитацијама, скечевима, али и у сценском приказу обичаја поводом обиљежавања крсне славе на романијском подручју.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име