Соколац је у периоду од 23. до 25. децембра ове године био центар младих са Сарајевско – романијске регије. Ријеч је о семинару под називом „МултИнкубатор“, који је подржала њемачка фондација ,,SHL”(www.shl.ba).

Главни циљ  активности био је оснаживање капацитета младих из Сокоца и сусједних општина. У току три дана омладинци су научили како да управљају пројектним циклусом, савладали  основе вођења интерактивних радионица, те открили на који начин могу добити новац за своју идеју и како бити активни грађани локалне заједнице. Семинар су водили координатор пројекта Стефан Терзић и Страхиња Савић, представник ,,SHL” фондације.

seminarvs05012017_2

– На адресу наше фондације стигао је пројектни приједлог који је имао циљ да окупи младе из Сокоца и сусједних општина који су спремни да буду покретачи позитивних ствари у својој локалној заједници. Сви се увијек питамо шта је то локална заједница урадила за нас, а ријетко кад се питамо шта то ми можемо урадити за своју околину. Током едукативног програма учесници су стекли ново искуство и знање.  Закључио сам да оваква дешавања недостају Сокоцу, па ћемо се трудити да их организујемо више. Морам истаћи да су млади оправдали сва очекивања, тако да је сигурно да у Сокоцу имамо активну омладину, само треба пронаћи начин да се покрене – рекао је Савић.

Према ријечима координаторке Волонтерског сервиса ,,Соколац” Драгане Врбарац, позив за учествовање у семинару био је отворен, с тим што су чланови Сервиса  имали предност.

seminarvs05012017_3

– Семинар је одлична прилика за младе, јер кроз активности они не само да уче и дограђују своје вјештине већ стичу нова познанства са вршњацима из сусједних општина. Учесници ће послати фондацијама  пројекте које су креирали током овог семинара. Овим путем захвалила бих директору Спортске дворане Мирославу Дивчићу, који нам је уступио просторије – додала је Врбарац.

Чланови Волонтерског сервиса редовно учествују у организовању и спровођењу хуманитарних акција. Ових дана, у оквиру Дјечијег кутка, спроводе акцију ,,Један слаткиш – једно дијете”.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име