Волонтерски сервис општине Соколац, који је почетком пандемије корона вируса помагао старим и болесним суграђанима, у току активизма наишао је на случај који их је до суза гануо. Наиме, баку Роксанду Росу Боровчанин, осамдесетпетогодишњу старицу затекли су у веома лошем здравственом стању и у условима за живот који нису били достојни човјека. Бака Роксанда је тада живјела у привременом смјештају за боравак у некадашњој радничкој бараци у улици Марка Ећимовића. Тим волонтера, након увиђеног стања покреће акцију помоћи Роксанди Боривчанин. У сарадњи са Центром за социјални рад и Општином Соколац старица је након мјесец дана смјештена у Дом за старија лица „Сунце“ у Рогатици.

Данас, тачно након годину дана, чланови Волонтерског сервиса општине Соколац, поводом највећег хришћанског празника Васкрса, посјетили су Дом за стара лица како би однијели скромну донацију.

Обзиром да ситуација коју је изазвао корона вирус, не дозвољава посјете, волонтери су за баку Роксанду оставили писмо, у коме су јој пожељели срећан предстојећи празник и добро здравље.

Лијеп гест и хумано дјело, које можда некоме не значи ништа, али за баку Роксанду је трачак среће у њеним старачким данима.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.