Соколачко Културно-умјетничко друштво “Романијска луча” организује данас у Спортској дворани на Сокоцу годишњи концерт, поводом своје крсне славе Светог Симеона Мироточивог, на коме ће наступити и њихово братско Друштво народне традиције “Шамот” из Аранђеловца.

kudromanijskaluca10022017

“Биће ово прилика да се нашој публици и љубитељима фолклорне традиције представе све селекције друштва, које броји више од 250 чланова. Први фолклорни ансамбл наступиће са кореографијама којима смо одушевили публику на наступима у иностранству, широм Србије и Републике Српске”, рекла је Јелена Ћајић, члан КУД-а “Романијска луча”.

Припремни и дјечији ансамбл ће наступити са својим устаљеним кореографијама, а све наступе пратиће музички ансамбл КУД-а “Романијска луча” и њихов подмладак.

Према њеним ријечима, пред публиком ће се представити својим кореографијама, девети пут по реду, и чланови Друштва народне традиције “Шамот” из Аранђеловца са којима Културно умјетничко друштво из Сокоца годинама његује братску сарадњу.

Концерт почиње у 19.00 часова у Спортској дворани на Сокоцу. Улазница је три КМ.

Културно-умјетничко друштво на Сокоцу основано је 1974. године, а његов рад оживљен је новим окупљањем чувара традиције 1998. године под називом “Романијска луча”.

Добитник је више награда и признања са гостовања у иностранству и на манифестацијама “Шумадијски опанак” у Аранђеловцу и “Златни опанак” у Ваљеву.