Поводом обиљежавања 9. маја, Дана побједе над фашизмом, делегације општине Соколац и СУБНОР-а Соколац положиле су вијенце на спомен – костурницу у Парку бораца Романије.

Присутне је поздравио начелник општине Соколац Милован Бјелица и честитао Дан побједе над фашизмом.

– На овај дан, прије 72 године, Њемачка је у Другом свјетском рату потписала безусловну капитулацију. Након завршетка рата, наши преци су кренули у обнову земље, зато у њихову част морамо наставити обиљежавати овај дан. Општина Соколац и њени грађани одувијек су његовали традицију обиљежавања значајних датума из ослободилачких ратова. Наша локална заједница је једна од ријетких која настоји да одржи и очува споменике посвећене борцима. У прехтодном периоду смо више пута вршили реконструкцију споменика у Парку бораца Романије, тренутно смо поставили нову расвјету, а наставићемо да тако чинимо и у наредном периоду. Нажалост, имамо проблем са вандализмом, који је главни узрок уништавања спомен – обиљежја. Морамо предузети мјере како би заштитили спомен-обиљежја од  вандализма појединаца – рекао је Бјелица.

Одржана је и Сједница скупштине СУБНОР-а Соколац, на којој су усвојени Извјештај о раду за 2016. годину, Одлука о програму рада за 2017. годину, као и Извјештај о финансирању за 2017. годину.

О протеклим активностима СУБНОР-а говорио је Миливоје Јанковић.

– Као и до сада, у протеклој години имали смо више значајних активности. То су обиљежавања значајних историјских догађаја, који су се десили на простору Романије, али и датума на нивоу Републике Српске, као што су Битка на Сутјеци, те Битка на Козари. Поред ових активности, истакао бих присуство делгације на обиљежавању Игманског марша, обиљежавање Дана Републике Српске, Дана Војске РС, Видовдана, Дана устанка на Романији, учешће у активностима поводом Дана општине Соколац – Илиндана и многим другим – подсјетио је Јанковић.

На данашњој сједници СУБНОР-а одлучено је  да се  верификује мандат Миливоју Јанковићу, те је једногласно усвојена одлука да он буде именован за новог предсједника СУБНОР-а Соколац.

4 КОМЕНТАРА

  1. Ovo ja za svako poštovanje,ali mi nije jasno ko je i odakle se stvorio ovaj anonimus sa Cickom,i odakle njemu podrška u SDS-u,i ko je i kako za njega glasao na izborima????????…………od toliko članova,bojim se da će se to na sledećim izborima loše vratiti SDS-u kao i guranje Snježane Božić u Narodnu skupštinu,da je to zaslužila dobila bi mandat od glasača.

  2. Da si ti realni sds-ovac kao što ti piše u naslovu, znao bi da je ovaj Anonimus kako ga ti nazivaš sin poginulog borca VRS i da je imao više glasova nego svi drugi zajedno, a što se tiče preletačevića Ljuba i nije neka šteta što je napustio partiju !

  3. Rječ poginuli borac se olako upotrebljava,sa njima se ništa ne može izjednačiti,to su ikone u koje netreba dirati,ali se to koristi za razne zloupotrebe,kada su djeca poginulih boraca išla u Grčku ostala djeca su govorila „NEKA,NEKA,I MOJ ĆE OTAC POGINUTI PA ĆU I JA IĆI U GRČKU“Smatram da se država za porodice palih boraca maksimalno pobrinula,na razne načine,ja nemam ni oca ni majku,oboje su učesnici rata,i već dugo nisu zivi.i sada treba da mi je „žao“ što nisu poginuli u ratu pa da ja sada imam neke beneficije,a da ne pričam o toj kategoriji koliko je umrlo boraca prirodnom smrću,koliko je stradalo na drugim mjestima van borbenih dejstava,a šta je sa preživjelim borcima koji su na biroima,šta je sa ostalom djecom poginulih boraca,tako Rajko malo kada se šire to pogleda ode to do beskonačnosti……SLAVA IM I VJEČNA POMEN.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име