Дугогодишњем хуманитарном раднику и оснивачу Удружења за помоћ лицима са посебним потребама „Подршка“ Сњежани Башевић, неопходна је новчана помоћ за трансплантацију бубрега. Од почетка овог мјесеца активан је хуманитарни број 1413, али довољно средстава још увијек нема.

Како каже Сњежана, до понедјељка је било 8.950 позива на хуманитарни број, а до данас на жиро рачун уплаћено је око 7.000 КМ.

– То није ни петина средства, јер је потребно прикупити око 100.000 КМ. Искористила бих ову прилику да се од срца захвалим свима који су позвали број и уплатили новац на жиро рачун. Надам се да ће бити још хуманих људи, који ће ми помоћи у овој борби – рекла је Башевићева.

Она је додала да ће у сриједу, 31. маја у Спортској дворани у Сокоцу са почетком у 19 часова бити одржан хуманитарни концерт.

– Моји пријатељи, музичари са ових простора, иницијатори су за организовање хуманитарног концерта. Учешће ће узети музичари Бобан Вишњић, Синиша Марковић, Младен Шиљак, Његош Рађеновић, „Зока бенд“, Маринко Миликовић, Соња Марковић, „Tода и Гига“, Филип Миовчић, Николина Крунић, те КУД „Романијска Луча“ и Плесни клуб „Ника“. Улазнице ће бити 3 КМ – казала је Сњежана.

Три пута седмично она иде на дијализу. Сваки дан на терапији за њу је као година. Уколико се не скупи довољно средстава у скоријем периоду, хуманитарне акције би могле потрајати, а медицинари не могу да предвиде колико је њен организам јак да чека трансплантацију.

Сокочани, покажимо се још једном на дјелу и одазовимо се хуманитарном концерту за Сњежану.

Подсјећамо, хуманитарни број 1413 активан је још само неколико дана. Средства се могу уплатити на жиро рачун број: 5620128111736457 или жиро рачун Удружења број: 5620128064449248 НЛБ Развојна банка.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име