Основна школа Соколац, јуче је пригодним програмом обиљежила „Дан дјечијих постигнућа“ и тако испратила 94 ученика деветих разреда у даље школовање.

Наставници и учитељи су, кроз ово школовање, мале матуранте извели на  раскрсницу која води до стаза којима ће њихове стопе кренути у нови свијет, нову етапу живота. Директорица ОШ  Дивна Јанковић, изразила  је задовољство због успјешних наставних и ваннаставних активности основаца.

– Када ученик себи постави циљ, он то радом и организацијом постигне. Tамо гдје је породица стабилна и родитељи воде рачуна о својој дјеци она су на правом путу, истакла је директорица Јанковић.

Она је додала да је ову школску годину завршило 27 ученика са одличним успјехом од којих је, шест вуковаца. Андреа Бркља проглашена је за ученика генерације. Она је добитница треће међународне награде на конкурсу за литерарни рад, расписан у Новом Саду о теми „Светосавље и наше доба“. Признање је оправдала положеним пријемним испитом на Војној академији у Београду.

Урош Ђерић и Дивна Јанковић

Добитници  Вукове дипломе су: Андреа Бркља, Зорана Милидраговић, Сара Орашанин, Уна Мојсиловић, Анамарија Каностревац,  Анастасија Нешковић.

Поред награда за одликаше, проглашен је и спортиста генериције Урош Ђерић, за изузетне спортске резултате на општинском, регионалном и републичкком нивоу.