У афричком стилу, дјеца која су похађала курсеве из страних језика, „Inlingua“ центар у Сокоцу, 17.јуна су се, на платоу испред Споменика солунским добровољцима, поздавила са овом школском годином. Док ће новитети, које је ИН центар припремио, сачекати септембар, јер слиједи одмор за све чланове курса.

По други пут, организована је тематска додјела диплома. Прошла година је била у грчком стилу. Ове године је у част учитељице Бернадет, која, након што је дошла из Јужноафричке Републике, четири године ради овдје. Додјела диплома била у стилу Афике. Уз костиме и звуке афричке музике, дјеца су плесом, призивала Сунце, јер је већ постало уобичајено да се киша „поиграва“ са манифестацијама које се огранизују у  нашој општини.

Према ријечима директорице ИН центра за језике и образовање Милице Божић, главни циљ је научити дјецу да постоје кулутрне шароликости. Кроз НТЦ (Никола Тесла центар), систем учења се такође баве, другим језицима и знаменитостима земаља, истакла је Божићева, и додала да је сваке године, све више ђака на курсевима страних језика, док је тенденција опадања, примјетна код одрасле популације.

Центар за језике и образовање, који функционише од 2004. године, има одличну сарадњу са вртићима на подручју свих центара, у Источном Сарајеву, Палама и Сокоцу. Од ове године кренули су са радом и у Хан Пијеску. У Установи за предшколско васпитање и образовање Соколац,  дјеца су имала бесплатан курс њемачког језика, а од септембра све чланове очекују бројни новитиети укључујући и активности у склопу НТЦ система за учење.

Аутор НТЦ програма за учење је проф. др Ранко Рајовић. То је систем који се спроводи у 17 држава Европе. Циљ је да стимулише ментални развој дјеце, развија координацију покрета, брзог размишљања и закључивања.

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.

2 КОМЕНТАРА

  1. Jesi li to nasao internet u Kustravici dok si cuvao ovce da bi ostavio ovdje komentar? Bravo za tebe i tvoj napredak

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име