Начелник општине Соколац Милован Бјелица и Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић разговарали су данас у Бањалуци са генералним директором Мтел-а а.д. Бања Лука Марком Лопичићем и извршним директором Мтел-а за технику Миодрагом Војиновићем о успостављању сарадње и заједничким пројектима који би могли да буду реализовани на подручју Источног Сарајева.

На састанку је било ријечи о техничкој подршци Компаније Мтел у реализацији пројекта изградње видео надзора на подручју града Источно Сарајево, како би се безбједност грађана подигла на виши ниво.

У понедјељак је у Градској управи Источно Сарајево одржан састанак градског руководства са начелницима свих шест општина и представника Полицијске управе Источно Сарајево. Договорено је да начелници општина предузму активности око извођења земљаних радова, а да средства за опрему планирају у буџeтимa за наредну годину. Констатовано је да су финансијска средства највећа препрека реализацији овог пројекта.

С тим у вези, договорено je да градоначелник Вуковић и начелник Бјелица, у име градског и општинских руководстава, разговарају са руководством Копманије Мтел, како би била обезбијеђена квалитетна техничка подршка овом пројекту.

Градоначелник је изразио задовољство након данашњег састака у Бањалуци и оцијенио да је наговијештена успјешна сарадња Града и Компаније Мтел, те нови састанци оперативног карактера.

Представници Мтел-а исказали су заинтересованост и за организацију EYOF-a 2019 и МОСИ 2019 које ће одржати у Сокоцу, првенствено кад је ријеч о маркетиншком представљању путем ових значајних спортских манифестација.