У склопу пројекта повећања енергетске ефикасности „Зелени економски развој “ који спроводи UNDP у сарадњи са Шведском агенцијом за међународни развој (SIDA) и Фондом за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске, пројекат који је аплицирала Општина Соколац ушао је на приоритетну листу.

Према ријечима начелника општине Соколац, Милована Бјелице за овај пројекат одређена су била четири јавана објекта – Основна школа Соколац, Дом здравља „Др Љубомир Ћеранић“, Установа за предшколско образовање и васпитање и зграда Општине Соколац.

– На основу техничко – економске анализе јавних објеката који су креирани у систему за управљања енергијом, урађене од стране UNDP-а, објекат  Основне школе Соколац нашао се на листи приритета за потенцијално извођење радова на повећању енергетске ефикасности. Од донатора смо добили смјернице шта треба да се уради како би се кренуло у реализацију пројекта. Дужни смо да пошаљемо писмо намјере да ће општина Соколац када буде извршена комплетна рачуница суфинансирати пројекат са 50% средстава, истакао је Бјелица.

Бјелица је додао да средства треба обезбиједити до 04. септембра, те да ће Општина упутити захтјев према Граду Источно Сарајево и Савјету министара БиХ како би помогли при финансирању овог пројекта.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име