Дружењем дјеце из Установе за предшколско васпитање и образовање, Дјечијег кутка и једног одјељења деце са посебним потребама Основне школе „Соколац“ данас је завршено обиљежавање Дјечије недјеље у соколачком вртићу.

Према ријечима директорице ове установе Биљане Косорић улагање у предшколско васпитање и образовање је најбоља инвестиција у будућност:

Сви ми одрасли треба да штогод више можемо дамо допринос да њихово одрастање буде што здравије, сретније и богатије. Није згорег причати о правима дјеце али им такође треба ставити до знања да упоредо са сваким правом иде и нека обавеза. У нашем вртићу је сваки дан и свака недјеља – недјеља дјетета, свакодневно се бавимо дјецом и њиховим потребама, тако да је ова манифестација намјењена осталим институцијама које се баве дјецом, да им скренемо пажњу на потребе наших малишана. Обиљежавање Дјечије недјеље под слоганом „Дјечији свијет – мој свијет“ пратио је низ манифестација од „Јесењег карневала“, посјете начилнику општине Соколац, радионице на тему јесени, посјете цркви и Духовном центру „Романијске лазарице“ до завршног дана манифестације који су уз другаре из Дјечијег кутка и одјељења дјеце са посебним потребама, дјеца обиљежила уз дружење, рецитације, игру и пјесму, истакла је Косорићева.

Дјечија недјеља се обиљежава у првој седмици октобра. Циљ манифестације је да се шира јавност упозна са потребама дјеце, да се скрене пажња и подигне свијест о одговорности породице, образовних и других институција у чијој надлежности је брига за добробит дјеце и заштита њихових права.

1 КОМЕНТАР

  1. Koja sokratovski mudra misao nema šta.čudi me da jedna ovakva naučnica nije angažavana na akademiji nauka i umjetnosti,.mora da još nisu saznali za nju.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име