„Шуме Републике Српске“ оствариле су првих девет мјесеци ове године добит од 3,74 милиона КМ, али је повећан број газдинстава која су пословала у минусу и њих је сада девет, тврди директор „Шума РС“ Ристо Марић.

Марић је данас након састанка са представницима Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, Инспектората и Привредне коморе РС рекао да су газдинства која су пословала позитивно остварила добит од 6,74 милиона КМ, док су негативна остварила губитак од три милиона КМ.

Oстварена добит од 3,74 милиона КМ

“То значи да је на нивоу јавног предузећа остварена остварена добит од 3,74 милиона КМ. Управа и ресеорно министарство ради на томе да овај број губиташа сведе на најмању могућу мјеру“, казао је Марић.

Он је истакао да су губиташи углавном исти као и они на полугодишту, а да су највећи губиташи на крају септембра били ШГ „Височник“ из Хан Пијеска и ШГ „Романија“ Соколац.

Он је истакао да су мјере које је Влада РС наложила због болести шума утицале на ова два шумска газдинства да искажу губитак, јер су морала да да раде на ванредним мјерама, због чега нису имале редовну сјечу.