Соколачка Установа за културу “Перо Косорић” организује централну свечаност посвећену Недјељи дјетета, под називом “Срећна дјеца, срећни људи” уторак, 17. октобра, на којој ће госте забављати аниматор Дионис Сарић из Сарајева.

Директор ове установе Ирена Шућур рекла је да ће свечаност “Срећна дјеца, срећни људи” за дјецу школског узраста почети радионицом у просторијама Установе за културу од 11.00 часова.

“У овом програму кроз дружење са академским сликаром и познатим аниматором Дионисом Сарићем из Сарајева, дјеца свих узраста имаће прилику да га виде у улози кловна, ликова њихових јунака из књига и цртаних филмова и извођача пјесама прилагођених њиховом узрасту”, најавила је Шућурова.

Она је додала да ће у радионицама “Срећна дјеца, срећни људи” учестовати дјеца из Едукативног центра “Биг бен”, малишани из Дневног дјечијег кутка, чланови плесног клуба “Ника”, дјеца из Удружења за помоћ лицима са посебним потребама “Подршка” и дјеца школског узраста са Сокоца.

Другог дана манифестације посвећене Недјељи дјетета, у којој ове године посебно мјесто припада дјеци са посебним потребама, Установа за културу Соколац у сриједу, 18. октобра, организује радионицу у којој ће бити укључена дјеца из Удружења “Подршка” Соколац.

Покровитељ ове манифестације је општина Соколац и “Ворлд вижн”, кроз пројект који је Установа за културу Соколац раније аплицирала овој хуманитарној организацији.