На главном путу Сарајево – Београд, на удаљености једног километра од ужег центра Сокоца налази се сада већ и надалеко познат етно ресторан “КУМ”. Због веома пријатног амбијента у природном окружењу, срдачног особља, као и због разноврсних традиционалних романијских јела, овај угоститељски објекат постао је омиљено мјесто за одмор и предах не само Сокочана, него и путника намјерника из разних земаља свијета. Коноба “КУМ” тренутно располаже и са два апартмана, тако да нуди и могућност преноћишта.

Због све већег интересовања за смјештајним капацитетима предузеће “СБС ПРОМЕТ” доо Соколац у чијем је власништву овај угоститељски објекат, почетком септембра почело је надоградњу и проширење конобе “КУМ”, тј. на овој локацији ће бити изграђено етно насеље.

Коноба “КУМ” окосница будућег етно насеља

Како смо сазнали у првој фази биће изграђене три куће брвнаре, површине од 45 метара квадратних које ће бити адаптиране у четверокреветне апартмане са дневним боравком, купатилом, собом за спавање – галеријом и терасом. Апартмани ће посједовати и свој паркинг, властити прилазни пут и приступ интернету.

У другој фази изградње етно насеља, која би требала да почне у прољеће 2018. године планирано је да се изграде још три брвнаре исте површине, љетниковац, спортски терени, као и уређење шеталишта. Након завршене друге фазе етно насеље ће се распростирати на површини од 4. 700 метара квадратних, а смјештајни капацитети биће повећани на 32 лежаја.

Тренутно се ради на доградњи ресторанског дјела конобе “КУМ”, а након завршетка радова овај угоститељски објекат имаће могућност пријема од 230 гостију. У понуди за госте ће се наћи од дводневних до десетодневних боравака са пансионом, а биће организоване и туристичке туре до Јахорине, Сарајева, Романије, као и обилазак знаменитости и природних љепота на нашој регији.

Укупна вриједност ове инвестиције је 850.000 конвертибилних марака.

На wеб страници www.konobakum.com гости се могу информисати о тренутној понуди конобе “Кум”, а може се пратити и ток изградње етно насеља.

У прилогу погледајте идејно рјешење изгледа конобе “КУМ” након надоградње.

2 КОМЕНТАРА

  1. Sve pohvale za ideju i radove,ostade etno selo na romaniji na ledini,izgleda da je jaci privatni sektor od opstine.Samo fali da se Colovici aktiviraju i naprave bazen kad vec imaju vodu.