Манифестација „Дјечија недјеља“ сваке године се одржава у мјесецу октобру, с циљем скретања пажње јавности на дјецу и младе, на потребе дјеце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала. Пригодним програмом, овај међународни празник обиљежен је и у Основној школи „Соколац“.

– Ученици и наставници сваке године кроз богат програм и разноврсне садржаје указују на значај и свакодневну обавезу свих нас да поштујемо Конвенцију о правима дјетета, мада се током цијеле године треба водити рачуна о правима дјетета, истакла је директор школе Дивна Јанковић.

Учесници приредбе подсјетили су присутне на нека од најважнијих права дјетета, на важност познавања истих али и познавања начина на који их могу остварити. Нису заборавили поменути да поред права такође требају познавати и прихватити своје обавезе.

Обиљежавање Међународне недјеље дјетета које представља начин да се укаже на потребу и обавезу поштовања дјеце и заштиту њихових права гарантованих Конвенцијом о правима дјетета редовна је активност у Основној школи „Соколац“.

Рођена 16. јуна 1986. у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршила је у родном мјесту. На Филозофском факултету у Источном Сарајеву студирала енглески језик и књижевност. Дипломирала је 2011. године. Запослена у Инфо центру од 2012. године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име