Начелник општине Соколац Милован Бјелица након данашњег састанка у Вишеграду на коме се разговарало о изградњи Ауто-пута Сарајево – Београд, састао се и са премијерком Републике Српске Жељком Цвијановић.

На састанку се разговарало о активностима које проводи локална власт у Сокоцу, као и о постојећим пројектима. Бјелица је премијерку упознао и са проблемима са којима се сусреће ова локална заједница, посебно кад је у питању рад комуналних предузећа, Нове Романије и развоја туризма. Између осталог премијерка РС Жељка Цвијановић и Бјелица разговарали су и о могућности помоћи Владе РС овој општини, нарочито у области инфраструктуре.

Како општина Соколац тренутно ради на неколико великих пројеката као што је Ревитализација центра за развој пољопривреде у брдско – планинском подручју, Систем даљинског гријања са когенерацијом на биомасу у чијој имплементацији је партнер и Влада РС, затим свеобухватно рјешавање водоснабдјевања укључујући Систем за пречишћавање отпадних вода и филтере на изворишту Биоштице као и Реконструкција јавног освјетљења и унапређење енергетске ефикасности у систему јавног освјетљења.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица упознао је Цвијановићеву са обећањем предсједника Републике Србије Александар Вучића када је у питању помоћ општини Соколац. Премијерка је упозната да ће стићи помоћ из Србије и затражила од начелника Бјелице да Влади РС достави пројекте који су послати Влади Србије, а то су између осталог Реконструкција Дома културе, изградња инфраструктуре у новим насељима, реконструкција Основне школе и изградња шалтер сале у згради општине.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.

1 КОМЕНТАР

  1. Bez obzira ko kojoj stranci pripada treba da se češće održavaju ovakvi skupovi i da se saradnja unapređuje u korist građana koji su i birali svoje predstavnike i koji ih plaćaju.Da se radi u korist građana svakodnevno a ne samo pred izbore.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име