Начелник општине Соколац Милован Бјелица данас је у хотелу Холидеј у Сарајеву присуствовао отварању Међународне конференције о регионалном тржишту, развоју статистике и могућностима инвестирања.

Ово је изузетно значајан догађај за промоцију и реализацију регионалних пројеката, као и размјене информација анализа за све економске области у регији. Основни циљ конференције је презентовање могућности за инвестирање и привлачење страних инвеститора, кроз побољшање тржишних услова. Како је речено на конференцији ово је иновативна и значајна платформа сарадње владиног и невладиног сектора земаља региона, међународних институција и организација, представника сектора и академске заједнице.

Теме обухваћене овом Конференцијом су на трагу дефинисаних стратешких циљева рада органа власти у БИХ и доприњеће реализацији преузетих обавеза дефинисиних у Реформској агенди.

Међународна конференција о регионалном тржишту, развоју статистике и могућностима инвестирања трајаће до 8. новембра, а представници општине Соколац узеће учешће и у осталим данима овог догађаја.

Организатори конференције су Савез невладиних организација Хоризонт 2024, Агенција за статистику БиХ, Сарајевска берза (САСЕ), Спољнотрговинска комора БиХ, Министарство цивилних послова БиХ, Агенција за унапређење страних инвестиција у БиХ (ФИПА) и други партнери из Босне и Херцеговине, регије (Србија, Хрватска, Црна Гора, Турска) и Европске уније.

Конференција је организована у четири панела – о тржишту, инвестицијама, статистици те истраживању и развоју које ће модерисати и координисати представници организација из БиХ, Турске, Србије, Хрватске, Црне Горе и други.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име