Сокочанину Ненаду Перовићу (36) неопходна је новчана помоћ од око 110.000 КМ за трансплантацију бубрега у Француској и то је једини спас од рапидно прогресивног гломерулонефритиса, болести са којом се бори већ четири и по године.

Средства за помоћ обољелом Перовићу могу се уплатити на жиро-рачун 5620128113134033 код НЛБ Банке или позивом на број 1413 који је у функцији до 31. децембра.

Да би се обољели Перовић нашао на додатним медицинским претрагама у Француској, те се нашао на листи за операцију потребно је што прије прикупити 50.000 КМ, а за трансплантацију бубрега укупно је потребно 110.000 КМ.

Пројекат прикупљања средстава за лијечење Ненада Перовић покренуло је соколачко Удружење “Мајка и дијете” у сарадњи са Отвореном мрежом у БиХ.

Из овог удружења позивају све хумане људе да донирају новчана средства за помоћ тридесетшестогодишњем Перовићу и обавјештавају грађане да су постављене и касице за прикупљање новца на свим јавним мјестима на Сокоцу.

Перовићева супруга Љиљана је за сада једини хранилац породице и уз обавезу за лијечење тешко обољелог мужа обезбјеђује средства за сина студента у Београду.

Она вјерује да има довољно добрих људи, фирми и удружења која ће помоћи да се прикупи новац за наставак Ненадовог лијечења.

“Ненад никада није имао сталан посао, па се радећи повремено тешке полове у области шумарства неколико пута осјећао лоше, што га приморало да затражи помоћ љекара. Прије четири и по године првим лабораторијским претрагама је установљено да му је креатинин 430 јединица што је указивало на лоше стање”, рекла је Перовићева супруга.

Након тога су услиједили одласци љекимарима, дуге претраге и хоспитализације, од Касиндола, Бањалуке до Београда.

На нефрологији Уневезитетскох клиничког центра у Бањалуци установљена је дијаноза рапидно прогресивног гломерулонефритиса која ће, према процјени љекара, потрајати три до пет година.

Перовићева истиче да је уз све невоље са бубрезима код њеног супруга долазило до пада имунитета, појаве стомачног вируса, слабљења вида, а потом је морао да почне и са хемодијализом, коју веома тешко подноси.

“Према мишљењу доктора на УКЦ Бања Лука, у овом тренутку једини пут спаса је што хитнија трансплантација бубрега кадаверичном операцијом у Француској, обзиром да мој супруг нема живих донора”, истиче Перовићева.

Родитељи Ненада Перовића нису живи, а брат већ има мање проблеме са бубрезима.

Из Удружења “Мајка и дијете” моле све добре људе да донирају средства за лијечење обољелог Ненада Перовића, који се већ 4,5 године бори са опаком болешћу и поред свих тешкоћа вјерује у оздрављење и повратак породици.