Удружење „Мајка и дијете“ општине Соколац, недавно је покренуло хуманитарну акцију за прикупљање средстава за лијечење нашег суграђанина Ненада Перовића, који болује од тешког обољења бубрега. За трансплатацију у Француској, која је неопходна, потребно је прикупити 110.000 конвертибилних марака.

Како сазнајемо из кабинета начелника општине Соколац, Милована Бјелице преко општинског Удружења до сада је обезбијеђено око 30.000 КМ, од уплата хуманих људи и позива на М:тел хуманитарни број, који је био активан до 31.децембра.

– На М:тел број упућено је 24.000 позива. Дугујемо велику захвалност свим хуманим људима који су подржали нашу акцију. Како ова средства нису довољна, ми ћемо у наредном периоду организовати још једну акцију преку М:тел броја и прикупит још један дио средстава, како би помогли Ненаду и његовој породици. Захваљујем се и Удружењу дрворерађивача „Романија“ Соколац који су уплатили на приватни рачун Ненада Перовића 6.400 КМ. Позвао бих све људе добре воље, који су у могућности да на жиро-рачун: 5620128113134033 код НЛБ Банке уплате колико су у могућности и подрже Ненада до потпуног излијечења, истиче начелник општине Соколац Милован Бјелица.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.