Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић изјавио је да ће врло брзо бити обновљени надгробни споменици на српском војничком гробљу Мали Зејтинлик на Сокоцу.

“Временски услови су нас мало у том послу успорили. Разговарао сам данас са директором гробља, које је на тендеру добило те послове, и мислим да ћемо тај посао врло брзо довести до краја”, рекао је Савановић данас новинарима у Бањалуци.

Коментаришући незадовољство Борачке организације Сарајевско-романијске регије стањем на гробљу Мали Зејтинлик због тога што шест надгробних споменика није обновљено, Савановић истиче да нема разлога да људи о томе брину.

Савановић је рекао да ће све оно што су Влада Српске и ресорно министарство преузели према “Зејтинлику” у обнављању и реконструкцији споменика који су временом нарушени бити сигурно обновљени, јер се сваке године сукцесивно за те намјене издвајају знатна средства.

“Ми ћемо то довести у стање које ће бити примјерено ономе због кога су ти споменици подигнути – најбољи и најхрабрији међу нама који су дали животе за Српску”, закључио је Савановић.