У организацији општине Соколац и ове године по деветнаести пут биће одржана спортска манифестација – “Избор спортисте године” у склопу које ће бити проглашени најбољи спортисти са подручја Сокоца. Ова традиционална манифестација за циљ има промоцију и афирмацију резултата које су постигли наши спортисти током претходних година.

У понедјељак, 29. јануара одржан је састанак Савјета за спорт на коме је на основу приједлога из клубова, постигнутих резултата и критеријума утврђених правилником за Избор, изабрано десет најбољих спортиста општине Соколац у 2017. години, као и најбољег међу њима. Изабрани су и најбољи тренер, спортски радник, најуспјешнији клуб, као и најперспективнији млади спортиста са подручја наше општине.

Чланови Савјета за спорт у саставу Миломир Боровчанин, Радмила Марковић, Дејан Елез, Бојан Копривица и Мирослав Дивчић донијели су одлуку да се по члану 12. и 13. Правилника о избору спортисте године општине Соколац додјеле и посебна признања за појединце који су дали свој допринос афирмацији спорта и посебна постхумна признања за спортске раднике који су преминули у протеклој години.

У току ове седмице биће одржан састанак представника Савјета за спорт са начелником општине Соколац, Милованом Бјелицом, на коме ће бити утврђен тачан датум, мјесто и вријеме одржавања ове спортске манифестације.