У склопу ReLOaD пројекта који финансира Европска унија, а проводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП), јуче и данас у сали за сјeднице Скупштине општине Соколац почела је едукација из области управљања пројектним циклусом, на којој су учешће узели представници организација цивилног друштва са подручја Сокоца.

Према ријечима замјеника координатора пројекта за сарадњу са УНДП-ом из општине Соколац Мирјане Кезуновић, заинтересовани представници организација цивилног друштва на овој дводневној едукацији биће упознати са припремом и израдом пројекатних приједлога, као и са начином конкурисања на јавни позив. Она је додала да је планирано да се одржи информативни састанак, „Отворени дан“ 06. марта 2018. године од 12 до 14 сати у сали Скупштине општине Соколац на којем ће заинтересоване организације имати прилику да се консултују са донатором о евентуалним недоумицама прије предаје приједлога пројекта.

Едукацију води тренер за писање пројеката Елмида Сарић.

Основни циљ ReLOaD пројекта јесте да се пружи подршка изабраним локалним заједницама у успостављању бољих односа између локалних власти и цивилног друштва у транспарентној расподјели буџетских средстава намјењених за организације цивилног друштва. То јесте пројекат ће омогућити да се премости празнина у комуникацији између самих грађана и њихових представника у организацијама цивилног друштва и локалних самоуправа.

Општина Соколац недавно је расписала и јавни позив организацијама цивилног друштва за предају приједлога пројеката, а рок је до 12. марта.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.