Дом здравља „др Љубомир Ћеранић„ Соколац је 2.марта 2018.године у потпуности испунио све услове у погледу простора, кадра и опреме за све дјелатности које се по закону могу обављати на примарном нивоу здравствене заштите.

Након скоро три године мукотрпног рада у коме је учествовао читав тим људи тј. радника дома здравља Соколац уз редован посао радило се и на процесу усклађивања рада Установе са најновијим законским прописима, а што је водило прибављању Цертификата који потврђује да се услуге у овој установи обављају на професионалан и безбједан начин како за посјетиоце тако и за особље.

„Посао није био нимало лаган, уз доста новина које су се морале савладати пратио нас је и низ других проблема првенствено финансијске природе јер се морало доста нове опреме набавити, уложити у простор, едукацију кадра а за све то је осим новца било потребно и вријеме“, истичу у Дому здравља „др Љубомир Ћеранић“.

Прије скоро двије године све службе Дома здравља су испуњавале услове изузев Служба лабораторијске дијагностике и КСЗ Педијатрија . Набавком потребних апарата лабораторија је испунила услове врло брзо али за прибављање потребног рјешења од стране надлежног Министарства за КСЗ Педијатрију је требало више времена обзиром да је доктор упућен на специјализацију 2013.године а и услови рада у поменутој служби нису били на завидном нивоу услед недостатка опреме за рад и неадекватно уређеног простора.

У пуном капацитету Педијатрија соколачког дома здравља је кренула са радом 01.12.2017.године по повратку докторице са специјализације и уз залагање менаџмента и особља из саме службе ушло се у ревитализацију једне од значајнијих служби која се односи на заштиту здравља дјеце и омладине ( доста тога је јасно када се изнесе научно утемељена чињеница да се темељ будућег здравља поставља у најранијем дјетињству тј. још у дојеначком добу-првој години живота ). Осим што су задовољени законски нормативи задовољени су и створени адекватни услови како би се континуирано спроводила брига о дјеци .

Колико је битно све што је завршено говори и податак да уколико се неби испунили услови за одговарајуће службе у траженим погледима (простора, кадра и опреме) били бисмо као заједница суочени са огромним проблемом. Неби могли уговарати дјелатности за које нисмо прибавили неопходна рјешења од стране надлежног Министарства здравља и социјалне заштите РС а самим тиме наше становништво неби могло у Дому здравља Соколац добити услуге породичног доктора, педијатра, гинеколога, психијатра, физијатра….

„Менаџмент Дома здравља је препознао значај овог процеса и уз помоћ локалне заједнице на челу са начелником Милованом Бјелицом смо коначно стиглу ка циљу који је зацртан прије скоро пет година“, истичу у Дому здравља „др Љубомир Ћеранић“.

Сваки труд се исплати и сада се са поносом може поручити пацијентима да се свака услуга у Дому здравља Соколац ради по највишим стандардима и најновијим клиничким препорукама, услуге из лабораторијске и РТГ дијагностике, породичне медицине, педијатрије, гинекологије, ЦБР и ЦМЗ који је прије скоро три године акредитован и већ једном реакредитован…

Посебно мјесто у животу па и медицини представља брига и заштита здравља најмлађих а то су наша дјеца. Свакодневно се може чути како се не само на нашој општини већ и у региону константно повећава број умрлих а смањује број рођених што резултира негативном стопом наталитета и самим тиме намеће се императив да се према дјеци односимо као према највећем богатству које може имати једно друштво. Имајући све ово на уму за успостављање континуираног рада педијатријске службе након скоро 6 година у соколачком Дому здравља нисмо били руковођени чињеницом да се задовољи само форма него да у складу са могућностима амбијент гдје долазе наши малишани учинимо што пријатнијим како неби било непотребног страха, да контакти са особљем постану више дружење и размјена информација кроз игру а не одбојност од стране наших малих пацијената и избјегавање превентивних прегледа који су најчешћи и веома битни током првих 12 мјесеци живота.

„Трудићемо се као и до сада да напредујемо у сваком погледу, да пружамо квалитетне услуге, оправдамо повјерење које нам је указано од стране наших пацијената. Стојимо на располагању нашим грађанима 24 сата, све сугестије и примједбе су добро дошле, крајњи циљ је да сви заједно мјесто у којем живимо учинимо и љепшим и бољим,“ закључују у Дому здравља „др Љубомир Ћеранић“.

7 КОМЕНТАРА

  1. Каква неписменост ,,новинарке“, ЧЕТИРИ пута пише негацију скупа са глаголом ,,бити“ (НЕБИ)! Сваки пут уз назив установе ,,Др Љубомир Ћеранић“ ,,др“ је писала малим словом иако је прва ријеч у називу институције.
    Зар немате никога писменог да прочита текст прије него што га објавите?

  2. Узред, датуми се пишу без нула, са размаком иза сваке тачке. Исто тако послије пуног датума не пише се ријеч ,,године“, јер тако исказана бројчана конструкција подразумјева да се ради о години.

  3. Лажни ,,Просветитељу“ ухвати се ти правописа, мани се рупа!

  4. Šta je dobro ,to što nema mikrobiologije koja je bila sredinom prošlog vijeka što reagensa nema svako malo i rendgen vrlo često ne radi to vam je dobro,a vi tu kenjate o pravopisu.nemožemo svi biti prosvećeni, mora neko i u realnom sektoru raditi ,gdje mu pravopis ne treba sigurno,ali jeste sramota da novinar koji ima tu neku diplomu kakva je takva ne zna pravopis.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име