Делегација Швајцарске амбасаде у Босни и Херцеговини боравила је недавно у посјети општини Соколац. Амбасадорка Андреа Раубер Сахер јуче се у Сарајеву срела са начелником општине Соколац Милованом Бјелицом, те том приликом изразила своју захвалност на одличној сарадњи и пријему у општини Соколац.

Швајцарска Влада је у протеклом периоду издвојила близу седам милиона конвертибилних марака, као и потребну опрему Заводу за форензичку психијатрију у Сокоцу. Како је најављено Влада Швајцарске наставиће да помаже рад и опстанак ове јединствене здравствене установе у овом дијелу Босне и Херцеговине.

Завод за форензичку психијатрију у Сокоцу нема довољан број пацијената, па ће у наредном периоду активности бити усмјерене ка вишим инстанцама власти како би се пацијенти из кантона, дистрикта Брчко и ентитета упућивали у Завод, који има све потребне услове за њихов боравак у установи.

У наредном периоду планирана је поновна посјета Амбасадорке Андреа Раубер Сахер општини Соколац и Форензичком заводу. Посјети ће присуствовати и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић, те министар правде Босне и Херцеговине Јосип Грубеша.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица изразио је велику захвалност на интересовању свих актера, посебно представницима Амбасаде Швајцарске, истичући да је Швајцарска Влада један од највећих донатора на подручју наше локалне заједнице.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име