У оквиру обиљежавања крсне славе храма Светих отаца Првог васељенског сабора у мјесној заједници Ћаварине, вечерас је приређен концерт чувене београдске групе „Легенде“. Ово је треће гостовање „Легенди“ на нашим просторима и како кажу на Романији су стекли драге пријатеље којима се радо враћају.

– Лијепо је и уједно велика част имати Романијце за пријатеље. Захвални смо нашем домаћину Милану Јоловићу који нас је позвао да увеличамо дан освећења овог православног храма. Треба да уживамо у благодетима овог дана, јер само је он наш. Не постојимо за јуче, а још смо нерођени за сутра. Оно што унесемо у сваки проживљени тренутак једино је што имамо. Нека нам Бог да још оваквих тренутака и благослови народ Романије, поручили су чланови групе „Легенде“.

Као предгрупа публику је забављао музички састав „Катера“ из Источног Сарајева, који је изводио најљепше традиционалне српске пјесме.

Вечерашњи концерт поклон је свим вјерницима и грађанима Сокоца од Милана Јоловића Легенде, који је и овогодишњи кум славе Храма.

Централни догађај и обиљежавање крсне славе биће настављено ујутру, када ће се служити архијерејска литургија. Литургију ће служити његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом, са почетком у 9 часова.