Начелник општине Соколац Милован Бјелица одржао је данас први радни састанак са новим руководством Полицијске управе Источно Сарајево са циљем упознавања стања безбједности на подручју ове локалне заједнице.

Састанку је присуствовао Начелник Полицијске управе Бранимир Шеховац, замјеник начелника Игор Кушић, Начелник сектора полиције Милан Чворо у Полицијској управи Источно Сарајево као и нови Командир Полицијске станице Соколац Радован Шаренац.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац рекао је да је на састанку aнализирано стање безбједности на подручју општине Соколац.

-Сагледали смо каква је тренутна ситуација, договорили смо конкретне активности које ћемо у наредном периоду предузимати а и представили смо начелнику Бјелици наше планове и могућности са циљем даљег унапређења стања безбједности у општини Соколац. Наишли смо на подршку од стране начелника нашем раду и надамо се да ће сарадња бити узајамна, истакао је Шеховац.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица честитао је руководству Полицијске управе на новим мјестима, те пожелио што мање кривичних дјела и проблема, те истакао како се нада доброј сарадњи.

– Стање на подручју наше локалне заједнице је више него задовољавајуће, немамо неких великих проблема, сви раде свој посао, органи безбједности, надлежне службе, судови и тужилаштва и ми као општина можемо само да будемо сервис свим тим службама. Наша општина је ту да сарађујемо, да се договарамо и будемо на располагању једни другима колико је у нашој могућности, рекао је Бјелица и додао да када је ријеч о надзорним камерама, инсталације су постављене, неопходно је још поставити камере које ће бити у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево.

На састанку је поменуто да је 13. јула постављен нови Командир Полицијске станице Соколац Радован Шаренац, док су његови замјеници Владимир Неђић и Павле Боровчанин.