Пројекат „Социјализација дјеце Републике Српске“: Бесплатно љетовање за 20 дјеце из Сокоца (ВИДЕО)

0

У оквиру пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“, који организује Јавни фонд за дјечију заштиту, јутрос је из Сокоца отпутовало двадесеторо дјеце на љетовање у Бечиће. Дјеца ће бити смјештена у одмаралишту „Ужице“, уз пратњу васпитача и здравствених радника.

Према ријечима директорице Центра за социјални рад Соколац Сњежане Башевић, пројетком су обухваћене циљне категорије.

– Учествују дјеца из социјално угрожених породица, корисници дјечијих права, односно дјечије социјалне заштите, дјеца са сметњама у развоју, хроничним обољењима, вишечланих породица, дјеца из породица борачке категорије, као и посебно талентована и надарена дјеца. Основни циљ пројекта је задовољавање различитих потреба дјеце, афирмација њихових потенцијала, развијање креативности, и најаважније социјализација – истакла је Башевић.

Она је подсјетила да је, као и претходних година, обезбјеђен десетодневни богат садржај.

– Очекују их сви спортски и рекреативни садржаји, аниматори и све оно што је примјерено дјечијем узрасту – додала је Башевић.

Стана Јањушевић захвалила је организаторима у име свих родитеља.

– Ово је одлична прилика да одмор и љетовање добију и дјеца, чији родитељи нису у доброј финансијској ситуацији, те да квалитетно проведу љетни распуст – рекла је Јањушевић.

Пројекат „Социјализација дјеце Републике Српске“ реализује се од 2002. године, а кроз њега је до сада прошло око 300 дјеце из Сокоца.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име