Фото: Соколац-срце Романије

Реконструкција приступног пута за два објекта у соколачком насељу Бара је завршена, а јуче је извршен технички пријем радова, вриједности 57.000 КМ финансираних из дијела средстава које је Влада Србије одобрила општини Соколац.

У Одјељењу за привреду и финансије општине Соколац Срни је речено да је ова саобраћајаница, дуга 103 метра, веома битна за комуникацију у дијелу насеља Баре, гдје се граде два вишеспратна објекта са 64 стана, да води ка објекту великог маркета и представља квалитетану саобраћајницу са тротоарима према градској пијаци, која је годинама недостајала том дијелу градског насеља.

Крајем прошле седмице локална управа Соколац расписала је тендер за избор извођача неколико пројеката у области унапређења инфраструктуре у овој локалној заједници.

Реализација ових пројеката, чија је процијењена вриједност 650.000 КМ, омогућена је захваљујући кредитним средствима града Источно Сарајево, истичу у Одјељењу за привреду и финансије општине Соколац.

Према већ расписаним тендерима, планирана је реконструкција Улице војводе Мишића у дужини 600 метара, рекострукција коловоза и изградња тротоара у Улици Милана Шарца /650 метара/, изградња тротоара у Улици Марка Ећимовића према насељу Лазе /610 метара/ и у насељу Мајдани /375 метара/.

Планирана је и реконструкција приступног пута до градског стадиона /300 метара/, те реконструкција дијела два локална пута у дужини по један километар на правцима Каљина-Баре и Палеж-Врапци.

Одабрани извођач радова у оквиру овог тендера радиће и на реконструкцији свих улица у приградским насељима Брезјак, укупне дужине 1.600 метара, те Соколачке њиве, укупне дужине 1.200 метара.

Локална управа је расписала и други тендер за избор извођача радова на асфалтирању приступних саобраћајница ка објектима алтернативног смјештаја у насељу Брезјак.

Вриједност овог пројекта, чија реализација ће почети ускоро, износи 30.000 КМ, а финансира се средствима Министарства за избјегла и расељена лица БиХ и Фонда за повратак, кажу у општинском Одјељењу за привреду и финанасије.

У том одјељењу наводе да ће сви пројекти бити реализовани до краја ове грађевиснке сезоне.