Мјесном одбору општинског одбора Српске демократске странке Подроманија одржаном код Томчића, присуствовали су сви кандидати СДС-а из општине Соколац на предстојећим изборима. Млован Бјелица кандидат за Народну скупштину Републике Српске из изборне јединице 8, трећи на овој листи, потом Младенка Пандуревић, такође кандидат за народног посланика у скупштини Српске, као и Ана Маловић која се налази на листи СДС-а за Парламентарну скупштину БиХ из изборне јединице 3, на којој је на петом мјесту.

Организациони одбор и активисти су заједно са предсједником овог мјесног одбора Миланом Маричићем уредили простор, истакавши и подијеливши промотивни материјал. Тиме су створили предизборну атмосферу, а присутни грађани који су чекали обраћање започели политички разговор и дебату.

Предсједник општинског одбора Српске демократске странке Соколац Милован Бјелица се након поздравних ријечи домаћинима, организаторима и окупљеним грађанима осврнуо на конвенцију СДС-а у Сокоцу, изразивши задовољство због велике подршке Сокочана на том скупу, као и на свим мјесним одборима након тога.

“Велико ми је задовољство што је са скупа у Сокоцу послата порука јединства и вјере у наше снаге и наше способности да можемо заједно извршити промјене у нашем друштву. Морам да нагласим, да ми нисмо никога доводили на наш скуп, нисмо организовали аутобусе из других општина. Све то показује снагу наше партије на овом подручју”– истакао је Бјелица.

Наглашено је да ови избори одређују судбину Републике Српске не само за наредне четири године, неко много дуже, јер реформе и изградња друштва више не тапкају у мјесту, већ се враћамо у нека прошла не тако сјајна времена.

“Нама је од изузетне важности да предсједник наше стрнке побједи, да побједи Вукота Говедарица и постане предсједник Републике Српске, али једнако је важно да побједи и господин Иванић, јер само тако пораз и пад садашњег режима биће потпун” – рекао је Бјелица

Када је у питању инфраструктура на подручју општине Соколац и мјесне заједнице Подроманија, предухитривши питања грађана начелник општине Соколац је информисао присутне да је завршен тендер за трећу компоненту пројекта фекалног канализационог колектора од Подроманије до потисне станице „Кула“ у Бјелосављевићима, укупне дужине 9.670 метара, као и секундарне мреже и кућних прикључака фекалне канализације у Подроманији. Одабрани извођач радова је предузеће „Хигра“ д.о.о из Бијељине са којим Општина Соколац има одлично искуство.

Пројекат Снабдијевање водом и канализација у општини Соколац реализује се у сарадњи са Европском инвестиционом банком (ЕИБ), ИПА фондовима, Министарством финансија РС и тимом за управљање пројектом. Цјелокупни трошкови, укључујући 250 прикључака за физичка и правна лица, су покривени.

Младенка Пандуревић, кандидат за Народну скупштину Републике Српске, је након поздрава и израза захвалности због посјећености скупа, говорила о актуелним дешавањима, те о плановима након избора.

“На овим мјесним одборима ја се врло кратко осврнем на актуелна дешавања јер смо их ми сви и те како свјесни. Опет, да би направили паралелу и да би свима било јасније између кога ми имамо прилику да бирамо и између чега је наш избор 7. октобра, подсјетићу вас на неке изјаве предсједника Републике Српске. Од оног обраћања пензионерима, преко медицинских радника, пријетњи радницима у Гацку, најављивања обрачуна у Билећи, вријеђања Давора Драгићевића на Тргу Крајине и тако даље. Све је то јасан показатељ губљења компаса ове власти. С друге стране Савез за побједу, говори и ради, поштујући законе, процедуре, и сваког становника Српске без обзира на политичку или било коју другу припадност” – поручила је Пандуревић

Ана Маловић као младо лице у Српској демократској странци, а на овим изборима кандидат за Парламентарну скупштину БиХ из изборне јединице 3, говорила је о одласку и нестанку људи са овог простора, бијелој куги која гута наш народ већ деценијама, а да нико о ништа не предузима.

“Мислим да ми сви одлично знамо како живимо и да не треба нико да нас подсјећа на наше проблеме. Па ипак морам указати на неке стври како би их били свјесни када кренемо на изборе 7. октобра. Сви ми чујемо оне флоскуле да на младима свијет остаје, а онда видимо како се друштво одности према тим младима. Какав онда свијет остаје? Предсједник који је изабран већином гласова, не поштује Устав. Умјесто да оличава јединство народа, он народ дијели, па тако дијели и омладину, на оне који су чланови његове партије и на оне који нису. Једни имају могућности да живе и раде, други не. Зато 7. октобра имамо прилику да оловком ову власт пошаљемо у прошлост. Да не дозволимо себи да се ова грешка приликом прошлог гласања продужи. Исправимо је! Нас чека већ дан након избора својеврсна инвентура свих система и установа Републике Српске”- поручила је Ана.

Наш народ има тај осјећај за политику али и склоност ка дискусији о важним питањима, а посебно цијени и поштује оне који умију говорити, људе који знају да бесједе и држе слово. Радивоје Чајевић, познати соколачки привредник обратио се присутним грађанима и кандидатима нагласивши да се морају вратити истинским вриједностима, не плашити се пријетњи владајућег режима, који је све јавне установе и институције сматра својим.

“Вратите се народу, слушајте о чему народ говори, немојте да лажете и обећавате оно што се не може учинити и што не мислите учинити. Ни један човјек није институција, нити је јавно предузеће предузеће било којег појединца” – рекао је између осталог Чајевић.

Овај говор и дискусија поздрављени су аплаузима и увјеравањима у побједу Српке демократске странке и Савеза за побједу 7. октобра свуда у Српској.