Састанак мјесних одбора Брдо I и II Општинског одбора Српске демократске странке Соколац одржан је у просторијама Високе школе за услужни бизнис. Скупу су поред кандидата за Народну скупштину Републике Српске и Парламентарну скупштину БиХ Милована Бјелице, Младенке Пандуревић и Ане Маловић, присуствовали замјеник градоначелника Источног Сарајева Данко Вучетић и бивши градоначелник Ненад Самарџија.

Прeдсједник општинског одбора Српске демократске странке и кандидат за Народну скупштину Републике Српске Милован Бјелица, захвалио се Дејану Боровчанину предсједнику Мјесног одбора који је позвао суграђане да дођу на овај састанак и разговор, а они се том позиву одазвали у великом броју.

Бјелица је подсјетио на успјешно завршене пројекте али и на оне који се завршавају и започињу. Од водовода и канализације, лед расвјете, сређивања градских улица, пројеката пречишћавања отпадних вода, те уређења изворишта Биоштице, до реконструисаних јавних предузећа која сад успјешно раде и најновијег успјеха, реализације петогодишњег рада на ревитализацији Центра за унапређење пољопривреде на Мајданима, чији је резултат потписан споразум са Организацијом за храну и пољопривреду Уједињених нација (UN FAO) којим је предвиђено да овај центар буде средиште размјене идеја и искустава шире регије Балкана када је у питању пољопривреда у брдско-планинским подручјима.

“Велики напор сам учинио да вратимо узурпирано земљиште, да нађемо начин и модел да се обнови Центар за унапређење пољопривреде. Многи су сумњали и од почетка били злонамјерни, када сам говорио да то можемо и да има начина. Па смо прво учинили све да центар буде организациона јединица Универзитета у Источном Сарајеву. Захваљујући покојном Миланку Реновици који ме је повезао са министром у Влади Републике Српске Стевом Мирјанићем, успио сам да му предочим ову идеју, он је прихватио, а када смо урадили елаборат видио је да је то могуће. Огромну ствар по питању овог пројекта урадио је и Мирко Шаровић захваљујући којем је овај уговор и потписан. Према њиховим процјенама ресурси потребни за спровођење овог пројекта до 2021. године за БиХ износе око шест милиона америчких долара” – истакао је Бјелица

Ми смо подмладили нашу странку током посљедњих неколико година и сада су ту млади, образовани и афирмисани људи, који су већ сада способни и спремни да преузму вођење наше партије на Романији и Сокоцу. Рекао је протпредсједник Српске демократске странке Милован Бјелица и позвао даме кандидате на овим изборима за Народну скупштину Републике Српске Младенку Пандуревић и Прламентарну скупштину БиХ Ану Маловић да се обрате и поздраве грађане.

Младенка Пандуревић директор Развојне агенције Источног Сарајева на предстојећим изборима кандидат је СДС-а за Народну Скупштину Републике Српске из изборне јединице 8, осврнула се на дешавања у Републици Српској.

“Наши чланови и бирачи нам понекад замјерају да ми превише мирно водимо кампању, кажу нам да ми благо наступамо, а да други користе све и свашта, да су агресивни и да пријете. Хоћу да вам кажем да су то људи примјетили и да ви то видите. Ми мирно и достојанствено радимо и разговарамо са вама, користећи аргументе, а не уцијене и пријетње. И то је она промјена коју желимо, коју чекамо и која ће 7. октобра доћи”– поручила је Пандуревић

Кандидат Српске демократске странке за Парламентарну скупштину БиХ из изборне јединице 3 Ана Маловић је нагласила да је Српска демократска странка вратила све животне теме у политику, без неких флоскула, обећавања кула и градова. Од проблема одласка становиншта које је узроковано не само незапосленошћу која је велика, већ и апатијом и безидејношћу због урушавања институција, те осјећају несигурности због стлног подизања тензија.

“Одавде одлазе способни, образовани и стручни. Одлазе у најбољим животним и стваралачким годинама. Варирају подаци о броју, негдје се наводи преко осамдесет хиљада, замислите колико је то породица, колико је ту енергије која је одавде нестала и која сада ради, гради и доприноси Њемачкој, Аустрији, САД-у. Нема нико магични штапић да их врати, ни да одмах потпуно заустави све одласке, али о томе се мора говорити и мора се започети радити на побољшању услова живота и рада. Не као што имамо случај сада, да се тога сјете и дохвате само пред изборе, а већ дан након тога више нису важни ни млади ни одласци” – сматра Маловић

Грађани су начелнику Бјелици поставили питања у вези инфраструктуре у пар улица овог насеља, као и о уређењу канализационе мреже, за шта су добили увјеравања да ће бити завршена исто као и тротоар од Видрића одностно конобе “Кум” до Пороманије, те пасарела за безбједан прелазак магистралног пута.

Присутне је на крају поздравила и Тамара Драшковић, она се захвалила начелнику Општине Соколац и администрацији за сву подршку коју је добила на избору за Мис БиХ, на којем је понијела ленту MISS ABC FASHION TV BIH.