Према посљедњим информацијама из ЦИК БиХ на подручју општине Соколац право гласа на Општим изборима 7. октобра имаће 10.604 бирача, који ће гласати на 22 редовна бирачка мјеста и два бирачка мјеста за гласање у одсуству. Према ријечима предсједника Општинске изборне комисије Драгутина Субашића бирачи су благовремено обавјештени о појединим измјенама бирачких мјеста.

– У нашој Изборној јединици овјерено је 59 политичких субјеката за овогодишње изборе, а изборна кампања је протекла у најбољем реду и нисмо имали ниједан приговор од стране политичких субјеката, што је до сада риједак случај. Ја се надам да нећемо имати проблема ни на дан одржавања избора, истакао је Субашић.

Субашић је рекао да су јуче уредно преузели изборни материјал, који ће након данашњег финалног састанака са предсједницима бирачких одбора, сутра бити подијељен, како би за недјељу све било спремно за процес гласања.

Предстојеће изборе надгледаће 567 посматрача политичких субјеката уз додатни надзор међународних и посматрачи удружења грађана и невладиних организација, како је Законом прописано.

Изборна тишина почиње сутра, а на дан одржавања избора на сајту општине Соколац и у програму Инфо радија бићете благовремено информисани o одвијању процеса гласања у нашој општини.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име