У Средњошколском центру “Василије Острошки” на Сокоцу почетком јануара планирана је реконструкција комплетне топловодне мреже у згради, за коју ће бити издвојене 22.000 КМ, рекао је Срни директор ове установе Мирослав Максимовић.

– Средства за рјешавање овог веома битног питања обезбиједили смо уштедом властитих средства и средствима из буџетског суфицита Града Источно Сарајево – истакао је Максимовић.

Он је навео да је неопходна реконструкција дијела топловодне мреже како се не би губила топлотна енергија, избјегли кварови на предизолованим цијевима од котловнице до школске зграде и комплетне унутрашње мреже за гријање у школском објекту.

Максимовић је најавио да ће радови на реконструкцији дијела топлотне мреже почети одмах након новогодишњих празника и да ће бити завршени за 15 дана, тако да, уколико све буде текло по плану, неће бити потребе да се прекида одвијање наставе у овој школи.

Извођач радова је соколачка фирма “Indposting”.

Максимовић је рекао да је сезона гријања у овој установи почела већ у првој седмици октобра због ниских јутарњих и поподневних температура, те да су на самом почетку сезоне урадили санацију котла због његовог пуцања.

Средњошколски центар “Василије Острошки” на Сокоцу у овој школској години има 401 ученика.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име