На Бадње вече у Сокоцу, у свим православним храмовима, синоћ је служено вечерње богослужење, а потом су наложени бадњаци. Највећи број вјерника Романије окупио се у порти Храма Романијске Лазарице.

Старјешина Храма протојереј Илија Чупић свим православним вјерницима упутио је честитку поводом најрадоснијег хришћанског празника – Божића.

Честитам вам рођење Богомладенца Исуса Христа, са жељом да мир и љубав Божија влада међу свим грађанима у нашем граду и у нашим домовима. Мир Божији – Христос се роди – рекао је отац Илија.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица синоћ је истакао да се српски православни обичаји, који прате Божић, морају његовати.

Као и до сада, у порти Храма Романијске Лазарице, унијели смо бадњак у цркву, а потом је свештенство Црквене општине Соколац освјештало бадњак. Након богослужења, гдје се окупио велики број вјерника, наложени су бадњаци. Наставимо овако и убудуће, да се што више приближимо једни другима, превазиђемо све оно што нас раздваја и да се умножимо – поручио је свим православним вјерницима начелник Бјелица, поздравивши их са „Мир Божији – Христос се роди“.

Након налагања бадњака, приређен је спектакуларан ватромет, а окупљенима је служено кувано вино.