Дрвена кућа, прва од 26 планираних у оквиру новог производног програма фирме “Хамдо група” са Сокоца, опремљена је основним намјештајем и спремна за тржиште Турске.

Менаџер ове фирме Срђан Солдат наводи да је ријеч о потпуно новом и јединственом производном програму у БиХ, према којем су у погонима исте фирме производи и уграђује кухињски и собни намјештај, плакари и подови, што ову кућу чини еколошки погодном и интересантном за купце.

“Овако опремљене дрвене куће веома су добро прихваћене на тржишту, тако да би могли производити и по 20 кућа мјесечно, али за сада их радимо само за извозни програм у Турску”, рекао је Срни Солдат.

Он је нагласио да су интересовање за изградњу “опремљених дрвених кућа” исказали и купци из Њемачке и Аустрије и да се, осим већ разрађеног пројекта, разматра могућност вишеспратних кућа изграђених искључиво од дрвета.

Фирма “Хамдо група” закупила је дио производног круга дрвоперађивачког предузећа “Нова Романија” на Сокоцу и почетком прошле године почела са радом.

Директор за производњу у фирми “Хамдо група” Петко Вукојичић рекао је да је у оживљавање производње у овој фирми инвестирао више од 1.000.000 КМ у нову опрему, да су комплетиране линије за финалну прераду дрвета и монтиране сушаре капацитета 1.000 метара кубних резане грађе у турнусу.

Он је навео да је у фирми “Хамдо група” на Сокоцу запослено 75 радника и да ће се врло брзо тај број удвостручити, када пуном паром почне са радом погон финалне прераде дрвета.

Вукојичић је подсјетио да је закупац производних погона “Нове Романије” измирио преузете обавезе у износу од 2.000.000 КМ према радницима и фондовима.

Предузеће дрвопрераде “Нова Романија” склопила је уговор средином 2017. године о закупу дијела производних погона на Сокоцу на рок од десет година са катарским инвеститором, власником фирме “Хамдо група” у којој је почетком прошле године почела примарна, а нешто касније и финална прерада дрвета.

1 КОМЕНТАР