У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити претежно облачно вријеме, а у већем дијелу земље прије подне ће падати киша.

Јутро топло, уз јак јужни вјетар, с обилном кишом и грмљавином на западним и јужним крајевима, а током пријеподнева падавине се шире преко централног појаса на исток и сјевер, саопштио је Хидрометеоролошки завод Републике Српске.

Током дана остаје облачно у већини предјела са мјестимичном кишом која ће јењавати, након чега ће се смјењивати облачно и суво вријеме, а према вечери још једном период са кишом на западу и сјеверозападу.

Суво вријеме ће се најдуже задржати на сјевероистоку и истоку у горњем Подрињу, гдје се киша очекује послијеподне. Увече и према ноћи престанак падавина у свим предјелима, уз дјелимично разведравање.

Вјетар слаб до умјерен јужног смјера, а јаких удара вјетра прије подне може бити у Херцеговини и на истоку.

Јутрања температура од пет до 10, на планинама око један степен, а највиша дневна углавном без промјене у односу на јутарњу. На сјевероистоку и даље топло од 13 до 16, а на планинама око пет степени Целзијусових.

Температура измјерена у 7.00 часова: Бјелашница један, Чемерно, Иван Седло четири, Гацко, Хан Пијесак шест, Калиновик, Мраковица, Ливно и Соколац седам, Невесиње, Мркоњић Град, Шипово, Бијељина и Бугојно осам, Јајце, Широки Бријег и Зворник девет, Брчко, Крупа на Уни, Градачац, Билећа, Нови Град и Груде 10, Бањалука, Бихаћ, Приједор, Добој, Мостар и Сански Мост 11, Србац, Вишеград, Неум и Сарајево 12, Сребреница 13, Фоча, Требиње 14, Тузла 15 степени Целзијусових.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име